Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Εκδόσεις «Πνοή» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη με τίτλο:
«Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο»

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει  την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Απόστολος Αγελαράκης, δικηγόρος.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Νάσια Δελληγιάννη, φιλόλογος.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Πόπη Πασχαλίδου και η Κατερίνα Ηλιάδου.

Ο Μάκης Ρουσομάνης γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό. Είναι τακτικό μέλος της ένωσης λογοτεχνών βορείου Ελλάδας, και της ένωσης συγγραφέων Πιερίας. Έργα του συγγραφέα: Μυθιστορήματα: 2013 Σαν να είχε δει φάντασμα (Εκδόσεις Ελληνική πρωτοβουλία), 2015 Άυλος έρωτας (Εκδόσεις Έξη), 2017 Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο (Εκδόσεις Πνοή), 2017 Της μνήμης μου σεντούκι (Εκδόσεις Πνοή) υπό έκδοση, Διηγήματα 2016: Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό; (Εκδόσεις Όστρια), Παιδική λογοτεχνία 2014: Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός (Εκδόσεις Όστρια). Συμμετοχές: 2015 Ανθολόγιο ποιήσεως/Ιούλιος (Εκδόσεις Όστρια), 2015 Ποίηση και πεζογραφία λογοτεχνών Β. Ελλάδος (Εκδόσεις Μέθεξις), 2016 Πανανθρώπινες αξίες (Εχέδωρος Εκδοτική).

Το βιβλίο….

Αθήνα και Σμύρνη. Πόσα κοινά έχουν οι δύο αυτές πόλεις… Γνώριμοι άνθρωποι και μυρωδιές οικείες. Φαγητά, μεζεκλίκια και καφέδες. Στη Σμύρνη τούρκικος και στην Αθήνα ελληνικός. Εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Σαράντα ετών και Τούρκος μουσουλμάνος. Ένας όμορφος Ανατολίτης που η δουλειά του ξεναγού σε ελληνικά γκρουπ τον έκανε ακόμη πιο γοητευτικό στα γυναικεία βλέμματα. Ήταν ο Κενάν. Εκείνη ήταν παντρεμένη και μάνα. Τριάντα ετών και καρκινοπαθής, Ελληνίδα και χριστιανή ορθόδοξη. Ήταν όμορφη αλλά και άσχημη, αφού είχε αφεθεί στην καθημερινότητα, στην ασθένεια και στη ρουτίνα της ζωής. Ήταν η Θάλεια. Πέργαμος Μικράς Ασίας, 160 π.Χ.
Η νεαρή κοπέλα περνούσε τον ενός χιλιομέτρου διάδρομο με τους κίονες που οδηγούσε στον χώρο του ιερού υποβασταζόμενη από τη μητέρα της. Δυο σημάδια στον αριστερό μαστό της είδε εκείνο το πρωινό, και πήραν τον δρόμο για το Ασκληπιείο. Τα πόδια της κόπηκαν καθώς περπατούσαν στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού και είδε τη μεγάλη επιγραφή που έγραφε: «Εν ονόματι των θεών απαγορεύεται η είσοδος εις τον Θάνατο».

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: