Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Μ΄ ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων γιορτάσαμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  Στις 30 και 31 Μαρτίου η πλατεία του Δημοτικού Κήπου πλημμύρισε με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Νομικό Πρόσωπο των Παιδαγωγών και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας «Artattack» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με απώτερο σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της αγάπης για το βιβλίο. Το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο όλων των προσδοκιών αφού στο διήμερο συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό πάνω από 500 μαθητές.

Ο Δημοτικός Κήπος φόρεσε τα γιορτινά του και διακοσμήθηκε από τεράστια βιβλία με μύθους του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν φιλοτεχνημένα από την Artattack, καλλιτεχνικά εργαστήρια και μια γωνιά ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το χαμογελάκι» της Αθηνάς Παναγιωτίδου καθώς επίσης και το παιχνίδι «φτιάχνω το δικό μου παραμύθι» με την εθελοντική συμμετοχή του Ιορδάνη Καλαϊτζίδη εκτόξευσαν τη φαντασία των παιδιών την πρώτη μέρα του διήμερου. Ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα παιδιά της Γ΄ και Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παληού τα οποία, έπειτα από μία σπουδαία προετοιμασία και ευρηματικά κοστούμια, παρουσίασαν με δραματοποίηση την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα καθώς και χαρακτήρες και διδάγματα των μύθων του Αισώπου. Από την όλη δράση δεν θα μπορούσε να λείψει η Ομάδα των «Παραμυθάδων» η οποία με το παιχνίδι «Τα ζάρια των Παραμυθιών» εκτίναξε τη φαντασία των παιδιών στα ύψη. Με την καθοδήγησή τους, οι μικροί μας φίλοι, δημιουργήθηκαν τέσσερα παραμύθια τα οποία θα αναρτηθούν στη σελίδα των «Παραμυθάδων».

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αγκάλιασε με θέρμη το παραπάνω εορταστικό διήμερο, τους εκπαιδευτικούς όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί μια τόσο ξεχωριστή γιορτή, αλλά κυρίως τα παιδιά που με την παρουσία τους έδωσαν χαρά σε όλους μας.

 

Από το εορταστικό διήμερο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: