Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» είναι μία υπηρεσία του Δήμου  με  πολυετή ιστορία (έτος ίδρυσης, 1954),  πολυποίκιλο έργο, σκοπούς και στόχους. Βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας επί της οδού Κασσάνδρου 6.  Όπως όλες οι Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες έπαψε να είναι χώρος παραδοσιακός που περιορίζεται μόνο στην αγορά, φύλαξη και στο δανεισμό βιβλίων. Εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Κάθε χρόνος που περνάει δεδομένου του ελάχιστου προσωπικού αλλά με πάρα πολλούς υποστηρικτές και εθελοντές, γιατί αυτό το ζωντανό κύτταρο της πόλης είναι υπόθεση όλων μας, καταφέρνει να βελτιώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους συμπολίτες μας.

Εκτός από ένα φιλόξενο χώρο που εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Καβάλας ανάλογα με τις πνευματικές τους αναζητήσεις, ανάγκες και προβληματισμούς δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες να συμμετέχουν σε διάφορες παράλληλες δράσεις που διοργανώνει η ίδια, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς. Διατηρεί και φιλοξενεί τρεις Λέσχες Ανάγνωσης, κάθε μήνα πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες, πληθώρα εκδηλώσεων,  παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Φέτος με την υποστήριξη  της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας θα συμμετέχει στο «9ο WOOD WATER WILD FESTIVAL» με τη δημιουργία της «Πρώτης Υπαίθριας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.

Οι υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες έχουν ως κύριο στόχο τη διάδοση της φιλαναγνωσίας μέσω της ανάγνωσης των βιβλίων στον περιβάλλοντα χώρο ή και της ανταλλαγής τους. Προσφέρουν δωρεάν ανάγνωση από τα παλιά βιβλία που μπορεί να διαθέσει κάποιος ή τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και θέλει να τα μοιραστεί με άλλους.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται το όμορφο φυσικό τοπίο του Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας. Τι πιο όμορφο λοιπόν να έχουν και τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα το  χρόνο τους διαβάζοντας μέσα στη φύση!

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας στο «9ο WOOD WATER WILD FESTIVAL» με τη δημιουργία «Υπαίθριας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» στο Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: