Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην προσπάθεια της διεύρυνσης των δράσεών της η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» δημιουργεί την πρώτη Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη  και συμμετέχει  με αυτό τον τρόπο στο  «9ο WOOD WATER WILD FESTIVAL». Πρόκειται για μία όμορφη κατασκευή από φυσικά υλικά εναρμονισμένη αισθητικά με το φυσικό περιβάλλον του μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας που υλοποιήθηκε από τους μαραγκούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Το σημείο που επιλέχθηκε για την τοποθέτησή της είναι δίπλα στο νερόμυλο.

 Παρόμοιες υπαίθριες Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες λειτουργούν στο εξωτερικό αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Αποτελούν εναλλακτικό τρόπο προώθησης της φιλαναγνωσίας και η  λειτουργία τους επαφίεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται. Έχουν ως κύριο στόχο την ανάγνωση των βιβλίων ή και της ανταλλαγής τους. Προσφέρουν δωρεάν ανάγνωση από τα παλιά βιβλία που μπορεί να διαθέσει κάποιος ή τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και θέλει να τα μοιραστεί με άλλους. Συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της διάδοσης της αγάπης για το βιβλίο.   Άρα ο τρόπος χρήσης τους είναι απλός. Αφήνεις ένα βιβλίο και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου χωρίς άλλη συνδρομή ή εγγραφή σε καταλόγους μελών της βιβλιοθήκης.

 Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται το όμορφο φυσικό τοπίο του Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας. Τι πιο όμορφο λοιπόν να έχουν και τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα το  χρόνο τους διαβάζοντας μέσα στη φύση!

Στόχος μας είναι να γίνουν περισσότερες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο «9ο WOOD WATER WILD FESTIVAL».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: