Όπως είναι γνωστό η συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας με το Νομικό Πρόσωπο Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με κύριο στόχο την δημιουργική απασχόληση των παιδιών του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης»  και την ενημέρωσή  τους με τρόπο διαδραστικό και ψυχαγωγικό σε επίκαιρα θέματα σύγχρονου προβληματισμού. Ξεκίνησε πειραματικά και στην πορεία συνάντησε πολλούς υποστηρικτές που θέλησαν να πραγματοποιήσουν εθελοντικά εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά.

 Έτσι λοιπόν, έπειτα από πρότασή μας, μέλη  του « Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Καβάλας»  δέχθηκαν με προθυμία να πραγματοποιήσουν στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.
  • Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» για παιδιά ηλικίας 11 ετών. Υπεύθυνος της ενημέρωσης είναι ο κ. Βλαδίμηρος Λεωνίδης, Ψυχολόγος.
  • Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τις «Διαπροσωπικές Σχέσεις» για παιδιά ηλικίας 8-9 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Κυριακή Σαββίδου, Ψυχολόγος.
  • Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα την «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης» για παιδιά ηλικίας 10 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Αθανασία Παυλίδου, Ψυχολόγος.
  • Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.

Εμείς τους ευχαριστούμε θερμά, ευελπιστούμε και ευχόμαστε στη συνέχιση των εποικοδομητικών συνεργασιών προς όφελος των παιδιών της πόλης μας.

 

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: