Για πολλούς από εμάς οι ώρες του μεσημεριού είναι ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης για κάποιους άλλους είναι ώρες  μελέτης.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας διαφόρων εκπαιδευτικών βαθμίδων επισκέπτονται το φιλόξενο και ήσυχο χώρο του Αναγνωστηρίου. Η είσοδος και η μελέτη στο αναγνωστήριο είναι ελεύθερη για κάθε αναγνώστη που θέλει να διαβάσει δικά του βιβλία ή βιβλία της συλλογής του τμήματος. Ελεύθερη επίσης είναι και η πρόσβαση στους πέντε Η/Υ για το κοινό.
Η συλλογή του αναγνωστηρίου περιλαμβάνει λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και βιβλία κάθε είδους που παρέχουν πληροφορίες για διάφορες επιστήμες. Επίσης διαθέτει ένα  ειδικό τμήμα το οποίο περιλαμβάνει βιβλία Καβαλιωτών συγγραφέων, ή άλλων, που αφορούν θέματα τοπικής ιστορίας, πολιτισμού, οικονομίας, λαογραφίας κ.α.
Τακτικότεροι  θαμώνες του χώρου είναι οι ερευνητές μιας και η συλλογή διαθέτει αρχείο τοπικού τύπου από το 1926 έως  σήμερα καθώς επίσης και βιβλιογραφία τοπικής ιστορίας, οι μαθητές για να βοηθηθούν στις σχολικές τους εργασίες, οι φοιτητές και οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ήσυχο και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον για τη μελέτη τους.

 

 

Μεσημέρι στο Αναγνωστήριο (2ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: