Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προσκαλεί τους μικρούς της αναγνώστες σε μία απολαυστική εκδήλωση παραμυθο-δρομιών με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων  Αγγελική Θάνου.

«Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή» θα παραδώσει την παραμυθένια σκυτάλη του στον «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» μέσα σε δρόμους αφήγησης, εικόνων, τραγουδιού και μουσικής την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης(3ος όροφος)

Αφηγήτρια η συγγραφέας των βιβλίων: Αγγελική Θάνου

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στο  «Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής» του Ωδείου Νεάπολις Καβάλας (Διδασκαλία/Δραματοποίηση Γιούλη Αραμπατζόγλου, Βασιλική Ζήσου) που θα πλαισιώσει την εκδήλωση.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Αγγελική Θάνου γεννήθηκε στα Κανάλια της Μαγνησίας. Υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει μια κόρη και ένα γιο και τη μεγάλη χαρά να καμαρώνει τρεις εγγονές.

Βιβλία της είναι:

  1. «Το σεργιάνι των χαρταετών στην ενωμένη Ευρώπη» μυθιστόρημα για παιδιά και νέους, (2000), Αθήνα: Καστανιώτης.
  2. «Πειράματα στο Νηπιαγωγείο, θεωρητικό υπόβαθρο και δραστηριότητες», διδακτικό εγχειρίδιο, (2001) Αθήνα: Καστανιώτης.
  3. «Η λίμνη Κάρλα φοράει τα καλά της», παραμύθι – γνώσεις – δραστηριότητες για παιδιά 6 –9 ετών, από τη σειρά οικολογία και παιδί εικονογράφηση Ευαγγελία Βασιλειάδου, (2002), Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, (εξαντλημένο).
  4. «Αντίο μικρέ μου φίλε. Αντιμετωπίζοντας τα συναισθήματα της θλίψης», βιβλίο για γονείς (2006), Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
  5. «Το ψάρι που προσπαθεί, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας», διδακτικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. (2009) Αθήνα: Πατάκης
  6. «Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή» εικονογράφηση Γιώργος Θεοδώρου, (2016), Βόλος: ΗΡΑ εκδοτική.
  7. «Ο Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» εικονογράφηση Σταμάτης Παπαδήμος, (2016), Βόλος: ΗΡΑ εκδοτική.
  8. «Χρεωστικά ζωής» μυθιστόρημα για ενήλικες (2016), Βόλος: ΗΡΑ εκδοτική.
  9. «Ο Αη Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό» εικονογράφηση Σταμάτης Παπαδήμος, (2017), Βόλος: ΗΡΑ εκδοτική.

 

Τα Βιβλία που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση των παραμυθο-δρομιών είναι:

«Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή»

Οι τοιχογραφικοί μας θησαυροί συναντούν την παιδική λογοτεχνία.
Πρόκειται για το βιβλίο με τον τίτλο «Το μαντήλι που έπεσε απ την οροφή» της Αγγελικής Γ. Θάνου από τις εκδόσεις ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο εξοικειώνει τα παιδιά με την τέχνη της οροφογραφίας με τον πιο εύληπτο τρόπο, αυτόν του παραμυθιού. Μέσα από τις σαράντα καλαίσθητες σελίδες του ξεναγεί τα παιδιά με παραμυθιακό τρόπο με μια συγκεκριμένη οροφογραφία της Ερμούπολης της Σύρου και στη συνέχεια τα παροτρύνει να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις οροφογραφίες του τόπου όπου ζουν. Παράλληλα παρέχει ελάχιστες πληροφορίες αναφορικά με τη συγκεκριμένη οροφογραφία.

Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου κατάγεται από τα Κανάλια της Μαγνησίας, εργάστηκε στην Ερμούπολη ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής τη διετία 2012 – 2013, οπότε ήρθε σε επαφή με τους τοιχογραφικούς θησαυρούς της πόλης αλλά και το υπέροχο μαντίλι του καταστήματος οπτικών Σταύρου Κοή το οποίο ευθύνεται για το συγκεκριμένο εκδοτικό εγχείρημα το οποίο αποτελεί το 6ο στη σειρά βιβλίο της.

Ο εικονογράφος Γιώργος Θεοδώρου με καταγωγή και ο ίδιος από την πόλη του Βόλου συμπληρώνει και ενισχύει το κείμενο καλαίσθητα και ευρηματικά συμμετέχοντας σε αυτό με κέφι και αγάπη.

Η τοπική ιστορία της Ερμούπολης ενισχύεται με ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν την οροφογραφία ως τέχνη μέσα από ένα «Μαντήλι που έπεσε από την οροφή» και έγινε βιβλίο.

 

«Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς»

Πρόκειται για ένα παραμύθι της Αγγελικής Θάνου που οδηγεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε φωτεινούς δρόμους φτιαγμένους με αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη. Η ευρηματική και εμπνευσμένη εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου ενισχύει αυτή την πορεία.

 

Παραμυθο-δρομίες στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: