Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Τ. Τ. Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι εκδόσεις «Ιωλκός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαϊωάννου με τίτλο:

«Rebound»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γεωργία Βιολιτζή, φιλόλογος
  • Έλενα Ζουμπουλίδου, έφορος Τ.Τ. Καβάλας του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού
  • Κατερίνα Δράκου, μέλος Τ.Τ. Καβάλας του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού, προπονήτρια στίβου

Αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι:

Μέλη Μίχα και Χρήστος Τσίρκας, μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι παραμυθάδες».

 

 

Βιογραφικό συγγραφέως:

Η Μαρία Παπαϊωάννου γεννήθηκε το οργουελικό 1984 στα Εξάρχεια, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο θέατρο Αλκμήνη του Άκη Δαβή θέατρο και χορό. Λάτρης του γάμου, έχει παντρευτεί δύο φορέςκαι έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Στα χόμπι της περιλαμβάνονται κυρίως η πάλη με τους δαίμονές της καθώς και το κολύμπι στην δημοτική πισίνα. Μισεί το χιόνι και τα αεροπλάνα. Αγαπάει τα γλυκά και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Έργα της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Το βιβλίο της με τίτλο “Rebound” από τις Εκδόσεις Ιωλκός είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 «Μία ηρωίδα χωρίς όνομα, παλεύει με έναν επίμονο δαίμονα, για λίγη σεροτονίνη. Ο δαίμονας έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στα Εξάρχεια, όπως και αυτή. Ένας θαρραλέος άνδρας θέλει να τη βοηθήσει. Μία σχέση κάτω από το φόβο της ήττας και του Rebound. Ένα μαύρο ημερολόγιο εγκυμοσύνης. Μία εσωτερική κραυγή απόγνωσης για την έως τώρα ζωή που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη διαταραχή. Ίσως και μία συγγνώμη για τον –τελικά– άδικο πόλεμο στον «ευεργέτη» δαίμονα. Και όλα αυτά όσο προσπαθεί να συνέλθει από έναν πολύμηνο ύπνο. Όπως όταν ξυπνάμε τρομαγμένοι, νομίζοντας ότι πέφτουμε. Αλήθεια, έχετε δει ποτέ σας μπλε χιόνι;»

 

 

 

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: