Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Τιμίου Σταυρού.

Με τη βοήθεια της Μαρίας Χαριζάνη, υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης του Τιμίου Σταυρού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι το παραμύθι με τίτλο:

«Η Συννεφοχώρα συναντάει τη Ζαχαρούπολη»

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Συννεφούπολη. Πρωτεύουσα της Συννεφοχώρας. Στη Συννεφούπολη υπήρχαν διάφορα σύννεφα. Μικρά και μεγάλα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και δύο αδέρφια δίδυμα, τα οποία ήταν γιοι του βασιλιά. Ήταν όμως πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Ο ένας ήταν ο Χρωματοσυννεφούλης και ο άλλος ο Στραβοσυννεφούλης. Και όπως ήταν φυσικό μάλωναν για το βασίλειο. Έτσι ο βασιλιάς διέταξε να πάνε στη Ζαχαρούπολη όλα τα σύννεφα και να βρούνε τα ζαχαρωτά, τα όποια θα τους έλεγαν ποιος θα κυβερνήσει. Ο Στραβοσυννεφούλης όμως δεν τους άφηνε σε ησυχία. Ζήλευε όλα τα σύννεφα  επειδή αυτά ήταν πάντα χαρούμενα ενώ αυτός όχι. Κι έτσι σκέφτηκε να τους κλείσει σε διαφορετικά μπαούλα και να μην τους αφήσει να πάρουν ούτε μια ανάσα ώστε να χάσουν το χαμόγελο τους. Τελικά τα κατάφερε, τα εμπόδισε, αλλά τα Χρωμοσυννεφάκια συνέχισαν να είναι χαρούμενα κι αισιόδοξα. Ξαφνικά ένα άλλο συννεφάκι βρήκε τα μπαούλα και τα ελευθέρωσε. Το συννεφάκι αυτό το έλεγαν Συννεφοχαζούλα, τα έβαλε πάνω του και τα μετέφερε στη Ζαχαρούπολη. Όταν το έμαθε ο Συννεφοστραβούλης θύμωσε παρά πολύ και άρχισε να ρίχνει βροχή και αστραπές και βροντές και δυσκόλεψε το ταξίδι τους. Όμως κατάφεραν να φτάσουν στη Ζαχαρούπολη ενωμένοι και δυνατοί. Όπου εκεί τα ζαχαρωτά τους έδωσαν το βασίλειο. Μετά από αυτό τα συννεφάκια έγιναν φίλοι και από τότε κάθε φορά που ο Συννεφοστραβούλης έριχνε βροχή επειδή θύμωνε, αυτά έβγαζαν ένα μεγάλο πολύχρωμο ουράνιο τόξο και χαμογελούσαν!!!

«Η Συννεφοχώρα συναντάει τη Ζαχαρούπολη»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: