Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σχολείων της Καβάλας και συμμετέχει σε μία δράση που στηρίζει το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 9:30, μαζί με άλλους φορείς του Δήμου μας, θα βρίσκεται στην Πλατεία Καπνεργάτη στηρίζοντας την προσπάθεια του «Τοίχου της Καλοσύνης».

Η Βιβλιοθήκη μας, καλεί όλους τους μικρούς της φίλους για να συμβάλουν, με ζωγραφιές και μηνύματα προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο, στη δημιουργία ενός βιβλίου που θα έχει ως τίτλο: «Το Βιβλίο της Καλοσύνης».

 

Αναλυτικά η ανοιχτή πρόσκληση των Σχολείων και του Συλλόγου Πνοή

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη του Συλλόγου Πνοή και με τη συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας γίνονται πρεσβευτές και στην Καβάλα του θεσμού του «Τοίχου της Καλοσύνης» σε πιλοτικό στάδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα πάνω από 30 στον αριθμό πόλεων στην Ελλάδα και με την επιθυμία να τον εδραιώσουν και να διευρύνουν επί της ουσίας.
Με πρώτη τη δράση μας αυτή και μέσω της παρούσας σελίδας φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενεργών μαθητών. Μιας πλατφόρμας, με άλλα λόγια, συνεργασίας της σχολικής κοινότητας της Καβάλας με στόχο την οργάνωση από κοινού δράσεων στην πόλη μας και την ενίσχυση της φωνής των μαθητών μέσα από προτάσεις και ιδέες που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό και γενικότερα ό,τι προβληματίζει ή εμπνέει τους μαθητές.
Τι είναι ο Τοίχος της Καλοσύνης;
Ένας τοίχος φιλόξενος.
Ένας τοίχος που αποκτά νέα λειτουργία. Ένας τοίχος με μία κρεμάστρα.
Κι ένα μήνυμα : «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το. Αν το χρειάζεσαι παρ’το».
Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης.
Ήδη οι πρώτοι επτά τοίχοι έχουν μπει στο χάρτη μας. Αισθητικά προσεγμένοι, με οδηγίες για το τι μπορεί να αναρτηθεί και τι απαγορεύεται. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, σεβασμός σε εκείνους που ενδεχομένως έχουν συστολή να γνωστοποιήσουν τη δυσκολία τους. Άρση της διαφορετικότητας. Ισότητα.
Σας απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση.
Στις 28 Απριλίου 2018 το πρωί 10-1 στην Πλατεία Καπνεργάτη
Να έρθετε στη μεγάλη γιορτή της καλοσύνης, για να συμμετέχετε στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα, Συλλογικότητες, Συλλόγους και φορείς, για να ενημερωθείτε, να μάθετε, να παίξετε, να γνωριστούμε.
Να μας ρωτήσετε για τις προϋποθέσεις και να μας υποδείξετε το δικό σας σημείο-τοίχο, για να τοποθετήσουμε τις κρεμάστρες ,να τον ζωγραφίσουμε μαζί αν επιθυμείτε και να ενταχθείτε στο δίκτυο μεγαλώνοντας την παρέα μας και προτείνοντάς μας δράσεις.
Ένας τοίχος, στο δρόμο μας, στη γειτονιά μας, κοντά στο σπίτι μας ή έξω από αυτό μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία! Ας το κάνουμε πράξη!
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
6977703748
6945421342
6947071158
6947695289

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στην Ομαδική Δράση με τίτλο: «Ο Τοίχος της Καλοσύνης»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: