Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στην προσπάθεια  προσέγγισης των λιλιπούτειων φίλων της, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία ομάδων φιλαναγνωσίας για παιδιά της τρίτης, τετάρτης, πέμπτης και έκτης Δημοτικού.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) και ώρα 19:00 έως 20:00 το απόγευμα με συχνότητα δεκαπενθήμερου και διάρκεια έως και τον μήνα Μάρτιο του 2019. Οι ημέρες υλοποίησης θα καθοριστούν με την ολοκλήρωση των ομάδων.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλύψουν οι συναντήσεις των ομάδων θα αφορούν το λογοτεχνικό έργο των συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας Χρήστου Μπουλώτη και Τασούλας Τσιλιμένη. Τα παιδιά θα έχουν ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα,  να ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο των βιβλίων, να παίξουν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Στόχος της όλης δράσης είναι η φαντασία και το παιχνίδι να αποτελέσουν το κλειδί της εισόδου ώστε να νιώθουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δεύτερο σπίτι τους.

Συντονιστής και κύριος εμψυχωτής των ομάδων  φιλαναγνωσίας με τίτλο «Ονειροκουβαλητές σε δράση»  είναι ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου και υποψήφιος Δρ Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών είναι η εγγραφή τους που θα πραγματοποιηθεί από τον υπεύθυνο κηδεμόνα τους στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 Έναρξη εγγραφών από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρες Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή από 09:30 έως 15:00 και Τρίτη, Τετάρτη από 13:30 έως 20:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας : Κασσάνδρου 6 , 65403
Τηλ. 2513-500400
E-mail:  dimotikibibl@kavala.gov.gr
Facebook:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας
Site:  library.kavala.gov.gr

 

«Ονειροκουβαλητές σε δράση» Ομάδες φιλαναγνωσίας για παιδιά του Δημοτικού

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: