Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος εκθέτει έργα του στη Δημοτική Καπναποθήκη

Εγκαίνια, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, Δημοτική Καπναποθήκη

Προβολή, βραβευμένου ιστορικού ντοκιμαντέρ του ΙΔΙΣΜΕ: Στην άκρη του Αιγαίου – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 21.00, Δημοτική Καπναποθήκη

 

Ο Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στην Καβάλα σε μια ξεχωριστή έκθεση με τον τίτλο ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ, που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη για ένα περίπου μήνα, από τις 8 Οκτωβρίου 2018 έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Προσκεκλημένος του Δήμου Καβάλας, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος έρχεται στην πόλη μας στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Καβάλας. Ο Χρήστος Μποκόρος κάνει μια επιλογή από 34 παλιά και νέα έργα του δίνοντας την ευκαιρία στους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν ένα μέρος της εξαιρετικής συλλογής του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 19.00 το απόγευμα παρουσία του ζωγράφου, ενώ την επομένη, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ιστορικού ντοκιμαντέρ: Στην άκρη του Αιγαίου – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), στον 3ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης με ελεύθερη είσοδο.

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε το 1956 στο Αγρίνιο, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας. Το 1992 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ζωγραφικής της Cagnes-sur-Mer και το 1993 με το βραβείο της πόλης Saint-Paul-de-Vence στην Μεσογειακή Μπιενάλε της Νίκαιας, στην Νότια Γαλλία. Το 2016 αναγορεύτηκε επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας των Τεχνών στην Μόσχα. Από το 2017 είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης.  Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις πολυάριθμων πολιτιστικών ιδρυμάτων και βρίσκονται αναρτημένα σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδος.

Ο Χρήστος Μποκόρος στην Καβάλα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: