Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», μέλος του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο:

«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα … έχουμε θέμα».

Η νέα σειρά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συντονίζει η Εθνική μας βιβλιοθήκη στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία.

Ο κάθε μήνας έχει ένα θέμα το οποίο θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ξεκινάει το μήνα Νοέμβριο όπου το θέμα είναι η κίνηση. Παιδιά των Α,Β και Γ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τέσσερις συναντήσεις να εξερευνήσουν τις όψεις της κίνησης.

Αναλυτικότερα:

  • 1η συνάντηση Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα: 19:15-20:30

Φυσική: Πειράματα με την κίνηση

  • 2η συνάντηση Τρίτη 13 Νοεμβρίου και ώρα: 19:15-20:30

Κατασκευή: Θαυματοτρόπιο – κινητοσκόπιο

  • 3η συνάντηση Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα: 19:15-20:30

Συλλαμβάνοντας την κίνηση στην τέχνη και την φωτογραφία: animation/ διαγωνισμός φωτογραφίας

  • 4η συνάντηση Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα: 19:15-20:30

Οι λέξεις της κίνησης, Συγκίνηση, μετακίνηση, υποκίνηση.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας μέσω της ιστοσελίδας της http://library.kavala.gov.gr, θα ενημερώνει για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ωστόσο στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης network.nlg.gr οι βιβλιοθήκες, μέλη του Δικτύου, συντονίζουν τις δράσεις τους όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα.

Εμψυχωτής για το μήνα Νοέμβριο είναι ο Ιορδάνης Καλαϊτζίδης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών είναι η εγγραφή τους που θα πραγματοποιηθεί από τον υπεύθυνο κηδεμόνα τους στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 Έναρξη εγγραφών από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρες Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή από 09:30 έως 15:00 και Τρίτη, Τετάρτη από 13:30 έως 20:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας : Κασσάνδρου 6 , 65403

Τηλ. 2513-500400

E-mail:  dimotikibibl@kavala.gov.gr

Facebook:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Site:  library.kavala.gov.gr

Δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης για το σχολικό έτος 2018-19

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: