Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

21 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παραβρέθηκαν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο πρώτο ραντεβού της ομάδας φιλαναγνωσίας με τίτλο «ονειροκουβαλητές σε δράση».

Τιμώμενος συγγραφέας παιδικών βιβλίων ήταν ο Χρήστος Μπουλώτης με το παραμύθι «Ο κύριος Αύριο Βράδυ».

Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Βλαστάρης εθελοντής και συντονιστής της ομάδας ξεκίνησε την πρώτη συνάντηση με τη γνωριμία των παιδιών. Αφού παρουσιάστηκε το πρόγραμμα  στα παιδιά, ακολούθησε από την παιδαγωγό Αθηνά Παναγιωτίδου η ανάγνωση του βιβλίου με τίτλο : «ο Κύριος Αύριο Βράδυ». Παράλληλα με την ανάγνωση ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ιορδάνης Καλαϊτζίδης δραματοποιούσε και ζωντάνευε τις εικόνες του παραμυθιού. Τα χαμόγελα και η αφοσίωση των παιδιών  ήταν τα δυνατότερα πειστήρια πως η ανάγνωση γι αυτά ήταν πέρα για πέρα απολαυστική και ελκυστική.

Στη συνέχεια ακολούθησε παιχνίδι. Το παιχνίδι των φωτογραφικών κάδρων. Αφού χωρίστηκαν τα παιδιά σε ομάδες, η κάθε ομάδα απέδωσε τη δική της φωτογραφία. Με τη γλώσσα του σώματος ζωντάνεψαν τα μέλη της κάθε ομάδας  ήρωες του παραμυθιού υπό την προϋπόθεση οι υπόλοιπες ομάδες να μαντέψουν το σωστό ήρωα .

Φυσικά από την πρώτη συνάντηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εικαστικά.

Σε ένα φύλλο εργασίας οι μικροί ονειροκουβαλητές αφού έγραψαν τα όνειρα για τον εαυτό τους και για τους φίλους τους ζωγράφισαν το δικό τους όνειρο.

Από την πρώτη συνάντηση της ομάδας φιλαναγνωσίας των Ονειροκουβαλητών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: