Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με τις «ιστορίες του Σάββα» που περιγράφονται με χιούμορ και φαντασία στο ομώνυμο βιβλίο της Τασούλας Τσιλιμένη ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, η δεύτερη συνάντηση των 18 παιδιών της ομάδας των «Ονειροκουβαλητών σε δράση».

Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Βλαστάρης ξεκίνησε το συντονισμό της ομάδας κάνοντας  μία σύντομη ανασκόπηση της πρώτης συνάντησης. Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως «ο κύριος Αύριο Βράδυ» του Χρήστου Μπουλώτη έμεινε καλά χαραγμένος στη μνήμη των παιδιών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από την παιδαγωγό Αθηνά Παναγιωτίδου. Τα αποσπάσματα  αφορούσαν τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Σάββα. Παράλληλα με την ανάγνωση, ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ιορδάνης Καζαϊτζίδης υποδυόμενος τον ήρωα του βιβλίου,  με αρκετή δόση χιούμορ και τη βοήθεια γαντόκουκλων, δραματοποίησε εικόνες των ιστοριών του Σάββα.

Στην πορεία τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, κλήθηκαν με παντομίμα να δώσουν ένα δικό τους φανταστικό τέλος στις ιστορίες που άκουσαν.

Στόχος του ομαδικού παιχνιδιού είναι η βιωματική προσέγγιση και η κατανόηση των κειμένων. Εκτός αυτού πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη των «ονειροκουβαλητών» να μάθουν να επικοινωνούν, να δημιουργούν και να συνεργάζονται ομαδικά.

Αφορμή του ομαδικού εικαστικού εργαστηρίου αποτέλεσε ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οι ιστορίες του Σάββα» της Τασούλας Τσιλιμένη. Στο απόσπασμα,  ο μικρός ήρωας του βιβλίου κλήθηκε από τη δασκάλα του να ζωγραφίσει τη γειτονιά του. Κάτι αντίστοιχο έπραξαν και οι ονειροκουβαλητές μας. Σε χαρτί του μέτρου με επίκεντρο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, ζωγράφισαν τη δική τους γειτονιά, τη «Γειτονιά των Ονειροκουβαλητών».

Η συνάντηση της ομάδας έλαβε τέλος με την ευχή την επομένη φορά τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τασούλα Τσιλιμένη.

Από τη 2η συνάντηση των «Ονειροκουβαλητών σε δράση»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: