Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα! με τη συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο ομώνυμο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018-2019 που συντονίζει και σχεδιάζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που έχει ως θέμα του την «κίνηση».

Η Βιβλιοθήκη μας, μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή 27 μικρών της αναγνωστών στις δράσεις του Νοεμβρίου και τον εθελοντή εμψυχωτή Ιορδάνη Καλαϊτζίδη, κατάφερε με απεριόριστο κέφι για δημιουργία να ολοκληρώσει την 1η συνάντηση  με τίτλο: Φυσική-Πειράματα με την κίνηση.

Αναλυτικότερα: το απόγευμα της Τρίτης στην παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης, ο εμψυχωτής Ιορδάνης Καλαϊτζίδης καλωσόρισε τους μικρούς μας φίλους. Η γνωριμία των παιδιών ξεκίνησε με παιχνίδι. Τα παιδιά κάθισαν κυκλικά και με τη βοήθεια ενός μεταλλικού κουτιού το οποίο κυλούσε ο εμψυχωτής σε κάθε παιδί και τα παιδιά μεταξύ τους λέγοντας τα ονόματά τους, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την έννοια της κίνησης.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του βιβλίου «Δύναμη & Κίνηση» από τον συγγραφέα Petter Lafferty παρουσιάστηκε στα παιδιά μία σύντομη ιστορία των Δυνάμεων της Κίνησης.

Αφού χωρίστηκαν τα παιδιά σε τέσσερις ομάδες, σειρά είχαν τα πειράματα. Οι μικροί μας Φυσικοί επιδόθηκαν στην κατασκευή των αγωνιστικών ποτηριών και των αεροκίνητων αυτοκινήτων.

Το αποτέλεσμα των κατασκευών τους εξέπληξε ευχάριστα.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας για τον άρτιο σχεδιασμό της δράσης, τον εθελοντή εμψυχωτή Ιορδάνη Καλαϊτζίδη για την υποστήριξη της δράσης, την αγάπη του για τα παιδιά και τη χρόνια εθελοντική συνεργασία με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Τέλος ευχαριστούμε τους λιλιπούτειους αναγνώστες μας και τους γονείς τους για τη συμμετοχή στις δράσεις του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: