Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πιστοί στο ραντεβού τους 24 μικροί μας φίλοι προσήλθαν το απόγευμα της Τρίτης στη 2η συνάντηση του προγράμματος που συντονίζει και σχεδιάζει η Εθνική μας Βιβλιοθήκη και έχει τίτλο: «Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα».  Όπως είναι γνωστό το θέμα για το μήνα Νοέμβριο είναι η «κίνηση», έτσι κι εμείς ακολουθώντας τις οδηγίες που μας δόθηκαν,  γνωρίσαμε στα παιδιά τον κόσμο των οπτικών παιχνιδιών που κινούνται.

Ο εμψυχωτής της ομάδας Ιορδάνης Καλαϊτζίδης,  απασχόλησε τα παιδιά με παιχνίδια συγχρονισμού. Αφού ολοκληρώθηκε η προσέλευση των μελών της ομάδας, έδειξε στον προτζέκτορα εικόνες  με οπτικά παιχνίδια κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην ιστορία τους και τον τρόπο που λειτουργούν.   Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τη συσκευή που είχε στο δωμάτιο του όταν ήταν παιδί. Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο με την παρουσίαση flip books.

Στη συνέχεια, αφού χωρίστηκαν οι μικροί μας φίλοι σε ομάδες, επιδόθηκαν στην κατασκευή οπτικών παιχνιδιών, ζωοτρόπια, θαυματοτρόπια και φενακιστισκόπια.

Τα χαμόγελα των λιλιπούτειων φίλων μας αποζημίωσαν και μας χάρισαν για άλλη μια φορά ένα ξεχωριστό απόγευμα.

«Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα» και η γνωριμία των παιδιών με τα οπτικά παιχνίδια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: