Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας,  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η παρουσίαση του βιβλίου της παιδικής λογοτεχνίας με τίτλο: «O τρελός». Συγγραφέας του, ο αγαπητός σε όλους συμπολίτης μας,  εκπαιδευτικός και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριος Κωνσταντίνος Βλαστάρης.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της αγάπης του για το βιβλίο, το διάβασμα μα πάνω από όλα για τα παιδιά.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η καταξιωμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κυρία Τασούλα Τσιλιμένη η οποία μίλησε για το βιβλίο.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν άνθρωποι της πόλης μας που τους διακρίνει η πολυετή ενασχόληση τους με το Σκάκι, μιας και  η ιστορία του βιβλίου εξελίσσεται πάνω σε μία ασπρόμαυρη σκακιέρα.

Ο κύριος Βασίλης Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκακιού, μίλησε για τη σημασία του σπουδαίου παιχνιδιού στρατηγικής και την επίδρασή του στην νοητική ανάπτυξη των  παιδιών. Επίσης ο κύριος Σπυρίδων Μαλγαρινός, προπονητής σκακιού και ποιητής, αναφέρθηκε στην αγωνία και τους ρόλους των ηρώων (πιόνι-αξιωματικός) επάνω στη σκακιέρα, κλείνοντας τη εισήγησή του με μία ποιητική αναφορά: «Να ονειρεύεσαι πιο πέρα απ΄ το όνειρο, σ΄ένα βιβλίο που θα ταξιδεύει μαζί μας, έχοντας το διαβατήριο της καλοσύνης και της φιλίας.

Την βιβλιοπαρουσίαση χρωμάτισαν με μουσική, θεατροπαιχνίδι και αναγνώσεις αποσπασμάτων οι παιδαγωγοί Όλγα Μαστοράκη, Αθηνά Παναγιωτίδου και Ελευθερία Λασκαρίδου, ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ιορδάνης Καλαϊτζίδης και ο μουσικός Δανιήλ Μπάρμπας.

Από την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Βλαστάρη με τίτλο: «O τρελός»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: