Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και 17 μικροί ονειροκουβαλητές στην 4η συνάντηση ανέλαβαν δράση μικρών σκανδαλιάρικων ξωτικών. Με αφορμή την ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη με τίτλο «Το αγόρι που ζωγράφιζε καλικάντζαρους» και τη βοήθεια της παιδαγωγού Όλγας Μαστοράκη, μετατρέψαμε τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη σε ένα φιλόξενο σπίτι που κατοικούν μικρά πειραχτήρια τα οποία σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση δραστηριοποιούνται τις γιορτινές μέρες των  Χριστουγέννων.

Άραγε τι είναι οι καλικάντζαροι; Τι μορφή έχουν; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Αυτά και άλλα πολλά παραμυθο-συζητήσαμε για τον φανταστικό χαρακτήρα των Χριστουγεννιάτικων ξωτικών.

Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να ενσαρκώσουμε ρόλους. Με αρχηγό τον εμψυχωτή πρωτοκαλικάντζαρο Ιορδάνη Καλαϊτζίδη, υιοθετήσαμε το δικό μας φανταστικό σκανδαλιάρικο χαρακτήρα και μεταμορφωθήκαμε σε μικρά ζαβολιάρικα καλικαντζαράκια, περιπλανηθήκαμε στα ράφια και ψάξαμε μόνο με σκανδαλιάρικο τρόπο βιβλία.

Ζωγραφίσαμε την όψη του δικού μας φανταστικού καλικαντζάρου και φυσικά γράψαμε γι αυτόν πολλές καλικαντζαρίσιες ιστορίες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παιχνίδι.

Ο καλικάντζαρος χοροπηδάει στο σεντόνι και φυσικά αφού είναι καλικάντζαρος χοροπηδάει πολύ ψηλά. Τα παιδιά όμως φρόντισαν να τον παγιδεύσουν και να μην επιτρέψουν την πτώση του από το σεντόνι στο οποίο χοροπηδούσε.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

Από την 4η συνάντηση των «Ονειροκουβαλητών σε δράση»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: