Θα έρθουν φέτος τα Χριστούγεννα; και αν ναι πότε;

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες»,  σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) σε μια εύθυμα ιδιαίτερη εκδήλωση με ζεστό κρασί και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Μετά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη -που παρουσιάσαμε πέρυσι- φέτος την τιμητική του έχει ο Σταμ. Σταμ. όπως υπογράφει με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ο Σταμάτης Σταματίου

Μέλη της ομάδας των Παραμυθάδων θα αναγνώσουν τρία ευθυμογραφήματά του, ενώ θα τα σχολιάσουν μουσικά ο Μιχάλης Πρεπόνης (λαούτο, κλαρίνο), ο Γιάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα) και ο Κώστας Μπιτζηλαίος (ακορντεόν).

Πρόκειται για τα παρακάτω ευθυμογραφήματα:

  • Του Λεϊμονή το δάνειο
  • Πώς εσώθη το χωριό
  • Χριστούγεννα που χάθηκαν

Την εκδήλωση θα προλογίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας Ρένα Πανταζόγλου η οποία θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του Σταμ. Σταμ.

Για τους παραμυθάδες συμμετέχουν οι: Τάσος Καπατζιάς, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Ιάσμη Μαντζουράνη, Μέλη Μίχα, Αδελαΐδα Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, ΧρήστοςΤσίρκας, Κατερίνα Τσίρμπα και ΑρετήΤσιφλίδου.

Το σκηνικό διάκοσμο επιμελήθηκαν η Σταυρούλα Παναγιωτίδου και η Κατερίνα Κουμανίδου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν η Μαρία Μπουγά και η Μαρία Χαριζάνη.

Χριστούγεννα που χάθηκαν

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: