Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο:

«Φωτεινή: Όλα είναι μνήμη»

την Παρασκευή,  28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος).

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Λεμοντζής.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η  Έλσα Παπαδημητρίου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αρχιτέκτων και η Αναστασία Κεσκεσιάδου, Φιλόλογος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κορίνα Γκουλούση – Δρόσου.

Η Μαριέττα Πεπελάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Ψυχολογία με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ασκήθηκε στην οικογενειακή θεραπεία με τη Βιρτζίνια Σατίρ, στο ψυχόδραμα με τη Ζέρκα Μορένο και στη δραματοθεραπεία με τη Σου Τζένινγκς. Δίδαξε Επικοινωνία και Ανθρώπινες Σχέσεις σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε στη μέση και ανωτέρα ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των σχολών γονέων του Δήμου της Αθήνας. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ψ. Είναι συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Έργα της: «Για μια γαλήνη με πολύ αγώνα» (1966), «Για μια γαλήνη με πολλή αγωνία»(1970), «Τα ασάλευτα χρόνια και η σπορά» (1974), «Πλοηγός – Ποιήματα 1966-1991» (1991), «Όλα ήταν για μια στιγμή» (2001),»Σχιζογόνος μήτηρ» (2005) και «Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών» (2011). 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Δεν έχουν όλοι όσοι ξεκινούν ψυχοθεραπεία το κουράγιο να εξερευνήσουν τα βάθη της ψυχής τους και να αναμοχλεύσουν μνήμες που προκαλούν πόνο και φέρνουν στην επιφάνεια εμπειρίες τραυματικές. Θέλει ιδιαίτερους ανθρώπους αυτό το ταξίδι. 

Η δύναμη και το θάρρος που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι οι σταθεροί του συνοδοιπόροι στην προσπάθεια να ανακαλύψει τις αρετές του και να γίνει κυρίαρχος της ζωής του, χωρίς τη βλαβερή προσκόλληση στο παρελθόν και στα βασανιστικά βιώματα της παιδικής ηλικίας.

Η Φωτεινή είναι μία από εκείνες τις γυναίκες που ο χαρακτήρας τους διαπλάστηκε στην κόλαση της καταπίεσης, της ταπείνωσης, της ψυχικής βίας,του ψυχικού πόνου. Ως εκ τούτου, η ιδέα και μόνο μιας συνάντησης με τις πιο απόκρυφες, σκοτεινές και ακατέργαστες πλευρές της προσωπικότητάς της την τρομοκρατούσε.

Με έμπνευση τη Φωτεινή, και κάποιες από τις αναμνήσεις της ενήλικης ζωής της, η Μαριέττα Πεπελάση αποτίει φόρο τιμής σε κάθε άνθρωπο που τολμά να ανοίξει το λουλούδι του εαυτού του προς το φως του ήλιου, το φως της αλήθειας του.

Παρουσίαση βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: