Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Bauhaus…Bauhaus….Ναι, όλοι θέλαμε να μάθουμε τι είναι αυτό το Bauhaus.
Ευτυχώς υπάρχει και η Εθνική μας Βιβλιοθήκη με τις πρωτοπόρες ιδέες. Αφιέρωσε το μήνα Φεβρουάριο στην παρουσίαση του κινήματος Bauhaus.  Ήδη στην πρώτη συνάντηση μάθαμε πως πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό κίνημα που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν από 100 χρόνια. Επηρέασε την τέχνη, την αρχιτεκτονική, ακόμη και τον τρόπο εκπαίδευσης και σχεδιασμού των σχολείων. Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα μας στο πρώτο μας εργαστήριο.

Παρατηρήσαμε πολλές εικόνες με σχολεία, πρωτοπόρα για την εποχή τους και αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα με τα πρότυπα Bauhaus. Ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να τα συγκρίνουμε με τα δικά μας  και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για 9 θέματα που οι τίτλοι τους ήταν κολλημένοι σε χαρτί του μέτρου. Μάθαμε για το «Αλφαβητάρι με τον ήλιο» που εκδόθηκε το 1919 και παρατηρήσαμε τις εικόνες του. Τέλος ο φακός μας αποθανάτισε σε μία διαφορετική από τις συνηθισμένες πόζες.

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνάντηση για να φτιάξουμε τη δική μας καρέκλα Bauhaus.

Ευχαριστούμε θερμά την εμψυχώτρια παιδαγωγό Μέλη Μίχα για την εθελοντική συνεισφορά της, στην πραγματοποίηση του εργαστηρίου μας.

100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus. 1η Συνάντηση «Σχεδιάζοντας κτίρια για ένα διαφορετικό σχολείο»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: