Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

21 παιδιά της Δ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και 25 παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του 25ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία, το πρωί της Τρίτης και της Τετάρτης αντίστοιχα, να συμμετάσχουν στην πρώτη θεματική ενότητα για το μήνα Απρίλιο, του προγράμματος «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα» που συντονίζει και εκπονεί η Εθνική μας Βιβλιοθήκη για τις Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Τι σχέση έχει το ράψιμο με το γράψιμο; Πόση δουλειά απαιτείται για την παραγωγή ενός υφάσματος;  Μπορούν τα υφάσματα να αφηγηθούν ιστορίες; Ποιες λέξεις στη διαδικασία παραγωγής υφασμάτων συγγενεύουν ή είναι ίδιες με αυτές που αναφέρονται στη διαδικασία παραγωγής ενός κειμένου;

Τα παιδιά μελέτησαν και βρήκαν τις ομοιότητες ανάμεσα στη γλώσσα της ύφανσης και τη διαδικασία γραφής κειμένων, παίζοντας και δημιουργώντας τα δικά τους χειροποίητα υφαντά που αφηγούνται ιστορίες.

 

 

 

Υφαίνοντας και ράβοντας: τα υφάσματα και οι ιστορίες

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: