Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Νοέμβριο του 2016 δημιουργήθηκε η ομάδα Ψυχολογίας υπαγόμενη στις Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Έκτοτε,  τα 16 ενεργά μέλη της κλειστής ομάδας συναντιούνται τακτικά έχοντας ποικίλους σκοπούς και στόχους.

Αρχικά με συντονίστρια, των συναντήσεων, την εκπαιδευτικό κυρία Άσπα Ζιώγα και σήμερα με συντονίστρια την ελεύθερη επαγγελματία κυρία Ξένια Κοθωνίδου, τα μέλη της ομάδας διάβασαν και αναλύσανε βιβλία διακεκριμένων ψυχολόγων : Πιντέρης, Γιωσαφάτ, Καραδήμα, Καρυστιάνη,  Γιάλομ, Στέφαν Κλάιν, Νίτσε, Τόμας Μαν, Χέρμαν Έσσε, Σοπενχάουερ, Γιουγκ,  Καμύ,  κλπ. καθώς και βιβλία της παγκόσμιας κλασικής Λογοτεχνίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης Ψυχολογίας της Βιβλιοθήκης μας:

  • Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου όπως η ομοιοπαθητική προσέγγιση των ονείρων, η φιλία και ο έρωτας, η συντροφικότητα, η αμφιθυμία, η χειραγώγηση, το κυνήγι της τελειότητας, η αυτοεκτίμηση, ο θάνατος, η συνείδηση, οι φοβίες, οι ενοχές κλπ.
  • Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά συνεντεύξεις και εκπομπές σημαντικών συγγραφέων – φιλοσόφων.
  • Με συντονίστρια τη Μαρία Κάλφα κοινωνική ανθρωπολόγο και υποψήφια Διδάκτωρ παρακολούθησαν, συζήτησαν και ανέλυσαν, ατομικά και ορισμένες φορές ομαδικά, ταινίες ψυχολογικού περιεχομένου όπως  «Το αμερικανικό ειδύλλιο»,  «Φως ανάμεσα στους ωκεανούς», «Το κορίτσι από τη Δανία», «Ένα υπέροχο μυαλό», «το Γάλα».
  • Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν τις συναντήσεις της ομάδας, για συζήτηση και ανάλυση διαφόρων θεμάτων, ψυχολόγοι – λειτουργοί της πόλης μας. Το ίδιο και ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ  για το πρότζεκτ «Εις αναζήτηση του θαυμαστού» κλπ. Δόθηκε η  δυνατότητα ομαδικής παρακολούθησης  θεατρικών παραστάσεων που άπτονται των ενδιαφερόντων των μελών.
  • Η τελευταία δράση της Λέσχης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Ξαναγράφω τη ζωή μου από την αρχή» του Πασχάλη Λαμπαρδή.

Το προφίλ της Λέσχης  είναι αναρτημένο διαδικτυακά  με φωτογραφία, εξωφύλλου, που συνδέεται άμεσα με τα εκάστοτε θέματα, ως τόπος ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ψυχολογίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: