Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σας προσκαλούν στην ομιλία του Καβαλιώτη ιστορικού Κυριάκου Λυκουρίνου με θέμα:

Τις «Άγνωστες πτυχές της τραγωδίας του Ελληνισμού της περιοχής μας».

Η δεύτερη Βουλγαρική κατοχή στην Καβάλα και στην Ανατολική Μακεδονία (1916-1918) δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ιστορικής έρευνας. Έτσι τα φοβερά γεγονότα αγνοήθηκαν και η μνήμη τους παραμένει ζωντανή μόνο στις κοινότητες των γηγενών της περιοχής μας.
Τελευταία όμως, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, η αποσιώπηση και η άγνοια υποχωρούν και η έρευνα προωθείται με εργασίες ιστορικών στην ΔΡΑΜΑ, στις ΣΕΡΡΕΣ και στην ΚΑΒΑΛΑ.

Η μοίρα των νεαρών γυναικών, των ορφανών παιδιών και των απαχθέντων ανηλίκων, κατά την διάρκεια της Κατοχής και τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση, 1918-1921 δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Η προαιρετική σας  προσφορά σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνια ,σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.τ.λ, θα βοηθήσει τις οικογένειες που στηρίζονται από τον σύλλογο ΠΝΟΗ.

«Από τη λησμονημένη Βουλγαρική Κατοχή της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας, 1916 – 1918: Η τύχη των νεαρών γυναικών, των ορφανών παιδιών και των απαχθέντων ανηλίκων»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: