Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης μας αυτή την εβδομάδα φιλοξένησε την δεύτερη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. «Για φαντάσου…». Με την φαντασία να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της δράσης μας, αυτή τη φορά οι μικροί μας φίλοι ήρθαν σε επαφή με το αλφάβητο μέσα από έναν εναλλακτικό και παιγνιώδη τρόπο, αφήνοντας το σώμα τους να κινηθεί με τον ρυθμό των γραμμάτων και το μυαλό τους να πλημμυρίσει με ένα σωρό νέες λέξεις.

Αρχικά, τα παιδιά αντιστοιχώντας το κάθε γράμμα με μια ανάλογη λέξη συνέθεσαν το δικό τους αλφαβητάρι και στη συνέχεια, με δημιουργικότητα και φαντασία χρησιμοποίησαν τις λέξεις που βρήκαν μέσα σε παιχνίδια εμπλουτίζοντας έτσι το λεξιλόγιο τους. Τέλος, χαλαρώνοντας με τα ακούσματα του Γιοχάνες Μπραμς και του Άραν Χατσατουριάν οι φίλοι μας ζωγράφισαν τους πιο ωραίους πίνακες ζωγραφικής!

«Για φαντάσου…» Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: