Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μια υπέροχη βραδιά!

Στον ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση ημι – υπαίθριο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» υποδεχτήκαμε τους εφήβους με ήχους/μουσικές.

Μια φανταστική παρουσίαση των χαρακτηριστικών της εφηβείας και της σεξουαλικότητας από την ψυχολόγο Προδρομία Κοθάλη με παράλληλη ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων από παλαιότερα, νεότερα και σύγχρονα κείμενα έδωσαν τροφή για συζήτηση. Μια συζήτηση – κατάθεση ψυχής. Οι έφηβοι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους με ζωντάνια, αμεσότητα και κυρίως με τη φρεσκάδα της νεανικής τους σκέψης. Οι ενήλικες γίναμε παιδιά και καταθέσαμε τις δικές μας σκέψεις κι αναμνήσεις από την εφηβική μας ηλικία. Το μοίρασμα εμπειριών, αναμνήσεων και γεγονότων μας ένωσε, μας έκανε μια παρέα. Το χιούμορ δεν έλειψε καθόλου από τη βραδιά. Η καθοδήγηση της συζήτησης από την κυρία Κοθάλη διακριτική και η παρέμβασή της καίρια. Απορίες λύθηκαν, αγωνίες κατευνάστηκαν κι ένα πλαίσιο της ερωτικής συμπεριφοράς τέθηκε με σαφήνεια. Η συζήτησή μας διήρκησε δυόμιση ώρες και τελείωσε με την ανάγνωση του Μονογράμματος του Οδυσσέα Ελύτη.

Μ΄ ένα χαμόγελο αποχαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη συνάντησή μας.

Μια υπέροχη βραδιά!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: