Με εκλεκτούς καλεσμένους πραγματοποιήθηκε,  το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το αφιέρωμα στο λογοτέχνη Φώτη Πρασίνη.  Οι δύο ομιλητές της βραδιάς, ο συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης και ο φιλόλογος και π. βουλευτής Δημήτριος Εμμανουηλίδης, παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τη ζωή και το έργο του μεγάλου Θρακιώτη διηγηματογράφου που πέρασε από την πόλη μας, αφήνοντας μία πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη με την Καβάλα κεντρική ηρωίδα στα γραπτά του. Ένα σπουδαίο λογοτεχνικό έργο που ποτέ δεν κατάφερε εν ζωή να εκδώσει.» Έφυγε πικραμένος», όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Αξιώτης που είχε τη χαρά να τον γνωρίζει προσωπικά.

Το 1987 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας εκπλήρωσε αυτό το χρέος σε έναν άνθρωπο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ.  31 Διηγήματα σκορπισμένα σε περιοδικά όπως η «Νέα Εστία», η «Σκαπτή Ύλη», ο «Κύκλος» και άλλα, σε επιμέλεια και ανθολόγηση Διαμαντή Αξιώτη συγκεντρώθηκαν και εκδόθηκαν σε έναν τόμο. Με την δέσμευση του Δημάρχου Καβάλας, κυρίου Θεόδωρου Μουριάδη αυτός ο τόμος θα επανεκδοθεί.

Ευχαριστούμε το center tv για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

Θρακική Εστία και Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σε μία βραδιά αφιερωμένη στο διηγηματογράφο Φώτη Πρασίνη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: