Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival), συνεχίζοντας το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, φιλοξενείται τον Φεβρουάριο στην Καβάλα, στον 6ο σταθμό του ταξιδιού της, από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Λίγα λόγια για τη Νομαδική Βιβλιοθήκη…

Βασικός στόχος του MedPhoto Festival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της. Μέσα από αυτήν τη ματιά, βιώνουμε το κάθε φωτογραφικό βιβλίο όχι απλά ως «λεύκωμα» ή συλλογή από εικόνες, αλλά ως ενιαία αφήγηση και καλλιτεχνικό έργο που μας προτείνει μια θέαση στον κόσμο γύρω μας.

Η συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από 100 βιβλία: κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Με γνώμονα τη φωτογραφική/εικαστική εκπαίδευση του κοινού και την επιμόρφωση φωτογράφων, σπουδαστών και παντός ενδιαφερόμενου, η συλλογή έχει έναν νομαδικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Ταξιδεύει και παρουσιάζει τα βιβλία της ευρέως στο κοινό όχι μόνον για να έρθει το κοινό σε επαφή και να δει τα έργα αυτά, αλλά και ως αφορμές για τη δημιουργία συζητήσεων, σεμιναρίων ή workshop σε κάθε τόπο. Με αυτήν την έννοια, τον Φεβρουάριο δίνεται η ευκαιρία σε φωτογράφους, καλλιτέχνες, σπουδαστές, ανθρώπους που ενδιαφέρονται γενικότερα για την φωτογραφική αφήγηση στην Καβάλα, να δουν από κοντά μεγάλα έργα της φωτογραφικής τέχνης, αλλά και να διοργανώσουν συζητήσεις ή σεμινάρια.

Τα 100 βιβλία της συλλογής της φιλοξενούνται για το μήνα Φεβρουάριο στο Αναγνωστήριο (2ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και είναι διαθέσιμα στο αναγνωστικό κοινό της πόλης μας τις μέρες και ώρες:

Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή

9:00 – 15:30

Τρίτη – Τετάρτη

13:00 – 20:00

Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: