ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 21-22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας Λάζου Χρυσούλα και Μπιλιμπίνη Ευτέρπη, συντονίστριες του προγράμματος «Γραμματισμός των Εφήβων στην Ψηφιακή Πληροφόρηση» του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Οργανισμού World Learning, το Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας διοργανώνουν  διημερίδα με θέμα:

«Γραμματισμός των Εφήβων στην Ψηφιακή Πληροφόρηση»

Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, βιβλιοθηκονόμους και εργαζόμενους σε φορείς της εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί στη  Δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» (Κασσάνδρου 6, Καβάλα), τις εξής ημέρες και ώρες :

Παρασκευή, 21-2-2020, από  τις 17:30 έως 21:00 και  Σάββατο, 22-2-2020 από τις 10:00 έως 13:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προωθηθεί ο πολυγραμματισμός σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο, από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη και αντίληψη των μαθητών απέναντι στην πληροφορία σε μια ψηφιακή εποχή συνεχούς και ανεξέλεγκτης έκθεσης στην πανίσχυρη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης.

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι εξειδικευμένοι στο χώρο της δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης:

 

Νίκος Παναγιώτου,Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ανθή Μπάλιου, Πληροφοριακός Βιβλιοθηκονόμος, Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σοφία Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Βόρειας Ελλάδας.

Χρυσούλα Λάζου, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

Ευτέρπη Μπιλιμπίνη, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

 

Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες μαθητές.

 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εισηγήσεων, τους εισηγητές και τα εργαστήρια της διημερίδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διημερίδας Για  συμμετοχή στη διημερίδα, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε  στην ιστοσελίδα έως τις 19-2-2020.

Η διημερίδα  πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Οργανισμού World Learning, της ΕνΕΑΓΚ (Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας), της ΕΡΤ3 και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 21-22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.