Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Ιστορικό Αρχείο του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας, με αφετηρία το λιμάνι της πόλης, ταξιδεύουν στην πολιτιστική πολυμορφία του παρελθόντος της. Αρμένιοι, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ρωμαιοκαθολικοί στην Καβάλα του χθες. Τέσσερις διαφορετικές ημέρες του Cosmoworld, με όχημα τις αρχειακές φωτογραφίες, τα βιβλία, τις προβολές, τις αναγνώσεις, τις ομιλίες κ.α. θα ταξιδέψουν το κοινό στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν.

Η αγκαλιά του Cosmopolis ανοίγει. Ανοίγει και μας προσκαλεί όλους να γνωρίσουμε την «Ανοιχτή» Καβάλα. Την πόλη την ανεκτική σε διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά θρησκεύματα, διαφορετικούς πολιτισμούς. Την πόλη,  η οποία λόγω της εργασιακής ευημερίας, έγινε το ασφαλές λιμάνι για τόσο διαφορετικούς ανθρώπους. Η κατά κανόνα αρμονική συμβίωση όλων των παραπάνω αποτελεί ένα φωτεινό δείγμα πολυπολιτισμικότητας, καθιστώντας την Καβάλα των δύο προηγούμενων αιώνων  παράδειγμα της ανοχής στη διαφορά.

Μωσαϊκό πολιτισμών: ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: