Μια πολύχρωμη έκπληξη περιμένει τους αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Πρόκειται για μία ακόμη υπαίθρια ανταλλακτική Βιβλιοθήκη η οποία τοποθετήθηκε, με τη μορφή αυτοσχέδιων χειροποίητων ραφιών, στην είσοδο του υπαίθριου χώρου.

Παρόμοιες Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Αποτελούν εναλλακτικό τρόπο προώθησης της φιλαναγνωσίας και η  λειτουργία τους επαφίεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται. Έχουν ως κύριο στόχο την ανάγνωση των βιβλίων ή και της ανταλλαγής τους. Προσφέρουν δωρεάν ανάγνωση από τα παλιά βιβλία που μπορεί να διαθέσει κάποιος ή από τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και θέλει να τα μοιραστεί με άλλους. Συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της διάδοσης της αγάπης για το βιβλίο.   Άρα ο τρόπος χρήσης τους είναι απλός.

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • Η βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε όλους
  • Δεν χρειάζεται καμία εγγραφή ή πληρωμή για να την χρησιμοποιήσετε.
  • Οι επισκέπτες της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα μπορούν να δανειστούν ή να πάρουν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.
  • Η καθαριότητα και η διαχείρισή της βασίζεται στον καθένα μας

Η επισκεψιμότητα στην αυλή της Βιβλιοθήκης ολοένα αυξάνεται μιας κι έχουν γίνει εικαστικές παρεμβάσεις και προσπάθειες καλλωπισμού της. Σκοπός μας να την μετατρέψουμε σε «αυλή της γνώσης» βελτιώνοντας παράλληλα και την αισθητική της.

Στόχος μας είναι η δημιουργία περισσότερων ανταλλακτικών βιβλιοθηκών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Δεν είναι κήπος… είναι η «Αυλή της Γνώσης»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: