Η μεταμόρφωση της Παιδικής Γωνιάς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αποτελούσε όνειρο που δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.

Εμπνεύστρια η ζωγράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Edinburgh College of Art , έθεσε στη διάθεσή μας την τέχνη της και σκόρπισε με τα πινέλα της, στους τοίχους της Βιβλιοθήκης, πολύχρωμους φανταστικούς ήρωες. Δεν άργησε να βρεθεί και ο  χορηγός για την αγορά των χρωμάτων. Το παρόν στην όλη δράση, με την οικονομική υποστήριξη, έδωσε ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων  Ν. Καβάλας κι έτσι οι ζωγραφιές ξεκίνησαν. Πολλές οι μέρες και οι ώρες που η Κωνσταντίνα βρέθηκε στη Βιβλιοθήκη, σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού λόγω covid19. Το αποτέλεσμα μας εξέπληξε. Βιβλία που πετούν με αλεξίπτωτο, ζωάκια που διαβάζουν και πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα έδωσαν μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στους μικρούς μας φίλους που επισκέπτεται την Παιδική Γωνιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο οι εργασίες προχωρούσαν, ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, η εθελόντρια ζωγράφος δεν αρκέστηκε σε αυτό. Σειρά είχε το ισόγειο του κτηρίου και συγκεκριμένα το αίθριο της Βιβλιοθήκης. Η μικρή αυλή άλλαξε όψη με τα πολύχρωμα παγκάκια που φιλοτέχνησε η ίδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου για την εθελοντική της εργασία καθώς επίσης τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μιχαηλίδη και τα μέλη του  Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας για την χορηγία τους. Μακάρι το παράδειγμα τους να  ακολουθήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες, σύλλογοι και οργανισμοί.

Οι βιβλιοθήκες έχουν ένα βαρύ φορτίο μόρφωσης κι εξέλιξης του πληθυσμού, η προσέλευση του κόσμου τις επιβάλλει να είναι καλαίσθητες, λειτουργικές και πρωτοπόρες. Οι παραπάνω πράξεις έβαλαν ένα λιθαράκι σε αυτήν την ανάγκη δίνοντας περίτρανα το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης για την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Μία νότα αισιοδοξίας στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αποτέλεσμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: