Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στο πρόγραμμα που συντονίζει και εκπονεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας με τίτλο: «ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ←στη βιβλιοθήκη»

Η Εθνική μας Βιβλιοθήκη παραμένει πιστή στον στόχο που έχει θέσει για το 2020, κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους από όλες τις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να Αλλάξουν Σελίδα σε θέματα όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα και η ενέργεια. Προσκαλεί τα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης και τηρώντας όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις ώστε να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συναισθανθούν, να σκεφτούν, να διαβάσουν και να αντιληφθούν τον ρόλο και την ευθύνη του καθενός μας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ←στη βιβλιοθήκη» ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2020. Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών θα πραγματοποιηθούν 4 βιωματικά εργαστήρια εντός του χώρου της βιβλιοθήκης με στόχο τη συστηματική καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, προσωπικών και κοινωνικών, μέσα από την αλληλεπίδραση με τους άλλους συμμετέχοντες στον φυσικό χώρο αλλά και εκείνους στις σελίδες των βιβλίων.

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο.

Τα τμήματα των εργαστηρίων θα είναι ολιγομελή και για τη συμμετοχή των παιδιών απαραίτητη θα είναι η προεγγραφή.

 

 

«ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ←στη βιβλιοθήκη»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: