Φέτος το φθινόπωρο, το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στη βιβλιοθήκη της πόλης μας.

 

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα,

όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων.

Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ

 

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;

 

Το Exploration και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με αφορμή τη νέα μουσειοσκευή, προσκαλούν τους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν την αξία και τη σημασία του βιβλίου ως αντικείμενο στο πέρασμα των αιώνων. Με οδηγό την ίδια την Ιστορία, εξερευνούμε το ρόλο του βιβλίου σε κάθε χρονική περίοδο και πως επηρέασε τα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας: από την ανακάλυψη του αλφάβητου και του χαρτιού, την εξέλιξη της εικονογράφησης κατά τον Μεσαίωνα, το Διαφωτισμό και την επανάσταση της τυπογραφίας, μέχρι τις πολιτικές αναταραχές των Ναζί, την εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου και τις ψηφιακές εφαρμογές.

 

Το Exploration θα ταξιδέψει στις βιβλιοθήκες από τις αρχές του Οκτωβρίου έως και τον Δεκέμβριο. Την Τρίτη και την Τετάρτη, 23 και 24 Νοεμβρίου 2021 τις ώρες 18:00 – 19:00 θα βρίσκεται στην παιδική γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας υλοποιώντας δύο εργαστήρια για παιδιά ηλικίας Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης. Μέγας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19. Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).

 

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: