1. Τρίτη, 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:00. Καλλιτεχνικό εργαστήρι ενηλίκων με τίτλο: «Φτιάχνω το δικό μου Χριστουγεννιάτικο στολίδι και γεμίζω το κουτί της Αγάπης που ταξιδεύει».
  • Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς κι εμείς αυτό που χρειαζόμαστε είναι η όρεξη και το περίσσιο μεράκι όλων μας, ώστε να γίνουμε μία παρέα και να εκφρασθούμε δημιουργικά. Θα φτιάξουμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα στολίσουμε τα δέντρα μας και θα γεμίσουμε το μαγικό κουτί της αγάπης και της προσφοράς. Το κουτί θα ταξιδέψει και θα ζεστάνει τις καρδιές των συνανθρώπων μας.
    Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον 4ο όροφο της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο «Το Κάστρο» της  Παναγίας.
    Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.
    Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).
  1. Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών με τίτλο: «Το Δημαρχείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Δημοτική Καπναποθήκη στα λευκά και τελείως γιορτινά».
  • Τι γνωρίζουμε για το Δημαρχείο, την Καπναποθήκη και τη Βιβλιοθήκη; Πότε χτίστηκαν; Τι γίνεται εκεί μέσα; Αυτές και άλλες πολλές απορίες θα λύσουμε όλοι μαζί και ειδικά οι μικροί μας φίλοι που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και έναν μικρό περίπατο. Η επιστροφή της μικρής βόλτας θα οδηγεί στη βιβλιοθήκη και στη μαγική παιδική γωνιά. Λαμβάνοντας υπόψη την  αρχιτεκτονική των κτιρίων θα αναλάβουμε το Χριστουγεννιάτικο στολισμό τους.
    Πώς θα γίνει αυτό; Με οδηγό τη φαντασία, με πολύχρωμες μπογιές και μπόλικο χαρτί ζωγραφικής.
    Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο «Το Κάστρο» της Παναγίας.
    Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.
    Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).
  1. Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Με σύνθημα «η Βιβλιοθήκη ταξιδεύει παντού» και σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο  «Το Κάστρο» της Παναγίας έχουμε ένα διαφορετικό ραντεβού και καλούμε τους μικρούς μας αναγνώστες στην Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη) για να παρακολουθήσουν τη δράση: « Ραντεβού με τον Άι Βασίλη»
    Πίνοντας ζεστή σοκολάτα, διαβάζουμε, παίζουμε, γράφουμε, ζωγραφίζουμε και μπαίνουμε για τα καλά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
    Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.
    Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).
  1. Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Με σύνθημα «η Βιβλιοθήκη ταξιδεύει παντού» και σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο «Το Κάστρο» της Παναγίας, καλούμε τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό Χριστουγεννιάτικο διήμερο. Η δράση με τίτλο: « Το κρυφό εργαστήρι των Χριστουγέννων» επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Είναι όμως κρυφό και δεν πρέπει να τις μαρτυρήσουμε.  Μπορούν να πάρουν μέρος  παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Όσο για την τοποθεσία του εργαστηρίου θα την ανακαλύψουμε όλοι μαζί.
    Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.
    Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).
  1. Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… μικροί και μεγάλοι αναλαμβάνουν παραμυθένια δράση και ορίζουν ραντεβού στο Δημοτικό Κήπο για να δημιουργήσουν το δικό τους «Μαγικό χωριό στο δάσος των παραμυθιών».
    Με οικοδεσπότες τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού & Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» και πρωταγωνιστές τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ο Δημοτικός Κήπος θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Δάσος με δέντρα που θα υιοθετήσουν τα παιδιά και θα διακοσμήσουν με στολίδια, που θα φτιάξουν τα ίδια, εμπνευσμένα από παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης.
    Χριστούγεννα χωρίς μπισκοτόσπιτα γίνονται;
    Μετά το δάσος των παραμυθιών όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο μαγικό χωριό.
    Δεν θα σας γράψουμε περισσότερα. Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου 2021 μας επιφυλάσσει πολλές παραμυθένιες εκπλήξεις. Φορέστε τα Αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια σας, πάρτε τα τρίγωνα σας κι ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων.
  2. Η Θρακική Εστία  και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», με αισιοδοξία αλλά και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων, ετοίμασαν μία ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή δράση για όλα τα παιδιά.Με το σύνθημα «χο χο χο και ζωγραφίζω» προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη κάρτα σε χαρτόνι (όχι μεγαλύτερο από 21 – 30 εκατοστά) με τη βοήθεια της ζωγραφικής χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή με την τεχνική του κολλάζ.

    Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες θα παραδοθούν στον 1ο όροφο ή θα σταλούν ταχυδρομικώς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ( στην οδό Κασσάνδρου 6, Τ.Κ. 65403) μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και θα κοσμήσουν την παιδική γωνιά του 3ου ορόφου. Μην ξεχάσετε στις κάρτες που θα ταχυδρομήσετε να γράψετε τα στοιχεία σας (Όνομα, Επίθετο και τηλέφωνο επικοινωνίας).

    Οι τρεις καλύτερες θα κερδίσουν από μία δωροεπιταγή των 30 ευρώ σε βιβλιοπωλείο της πόλης μας. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

    Η επιλογή των καλύτερων καρτών θα γίνει από:

    Το μέλος του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Παρασκευή Μουριάδου, τον ζωγράφο Λόη Ανθάκη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Απόστολο Μουμτσάκη.

    Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2513 500401 (στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).

 

 

 

 

Χριστούγεννα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: