Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις ΔΕΡΕ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Τσακιρίδου με τίτλο:

«Ένας μήνας με τη Βικτόρια»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 19:30 στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νίκος Χαζαρίδης, Δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Καβάλας

Πέτρος Βάσσου, Φιλόλογος

Μαρίνα Καρασαββόγλου, Φοιτήτρια Νομικής

Γλυκερία Λαφαζάνη, Φοιτήτρια Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Φωτεινή Πρίτσιου, Φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Έλενα Τσακιρίδου γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 2001. Είναι από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας και σπουδάζει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με την συγγραφή ασχολείται από τα δεκατέσσερα, γράφοντας συστηματικά διηγήματα, ποιήματα και μυθιστορήματα. Η πρώτη της λογοτεχνική διάκριση ήταν σε ηλικία δεκαέξι ετών, με το διήγημα “Δευτέρες”, το οποίο απέσπασε το Α’ βραβείο διηγήματος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει άλλες έντεκα διακρίσεις σε διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης. Τα τελευταία δύο έτη, διηγήματα και ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε πέντε συλλογικά βιβλία (Τα διηγήματα του εγκλεισμού, Μείνε κοντά μου από μακριά, Με τα μάτια των παιδιών, Ταξίδι στην τρυφερότητα, Πολύπτυχον απάνθισμα πνεύματος). Ταυτόχρονα, ασχολείται με την αρθρογραφία για κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα. Χόμπι της ο εθελοντισμός και η εκπαίδευση πάνω στη γλώσσα του σώματος και τις μικρο-εκφράσεις προσώπου. Αγαπά τα ταξίδια, τη μάθηση, τις γάτες, τη βροχή, τους ανθρώπους, τις μακρινές βόλτες, το θέατρο, την περιπέτεια και φυσικά, ένα καλό βιβλίο. Τον Μάρτιο του 2021 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ. Το «Ένας μήνας με τη Βικτόρια» από τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ, είναι το πρώτο της βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Πάμε από την αρχή, λοιπόν: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η Βικτόρια… Νομίζω μίλησα πολύ… Λοιπόν, δεν λέω τίποτα άλλο! Αν ποτέ, βέβαια, βρεθεί αυτό το τετράδιο στα χέρια σας, κάνω την ευγενή παράκληση να το διαβάσετε εμπιστευτικά, γιατί βασικά, θίγονται όλα τα προσωπικά μου σε μερικές σελίδες. Σας υπόσχομαι ότι θα περάσουμε καλά ή τουλάχιστον θα γελάσουμε, θα ταυτιστούμε, θα αναπολήσουμε. Κι αν βρίσκεστε σε παρόμοια κατάσταση, αισθανθείτε ελεύθεροι να πάρετε παράδειγμα από εμένα μιας και χειρίζομαι όλες τις καταστάσεις πλήρως λειτουργικά. Άκουσα το γέλιο σας… Και ναι, φυσικά δεν εννοώ αυτό το τελευταίο! Προσδεθείτε, πάρτε μια ανάσα και φύγαμε! Καλώς ήρθατε στο “Ένας μήνας με τη Βικτόρια!”.

 

 

Παρουσίαση Εφηβικού Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: