Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»  και οι εκδόσεις Βεργίνα σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πόπης Πασχαλίδου

«Έλα να σε φιλέψω λόγια»

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022  και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
–  Κοσμάς Χαρπαντίδης, δικηγόρος και συγγραφέας
Παύλος Λεμοντζής, δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου.

Ποιήματα θα απαγγείλει η φιλόλογος Κατερίνα Ηλιάδου.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η ποιήτρια Καλλιόπη  Πασχαλίδου είναι καθηγήτρια Αγγλικών  και εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκ/ση στην Καβάλα. Γεννήθηκε το 1962 στον  Εύρωπο Κιλκίς. Μεγάλωσε  στην Θεσσαλονίκη  όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ποίηση και επίσης γράφει διηγήματα. Έργα της έχουν δημοσιευτεί στον ‘Εμβόλιμο’, στην ανθολογία ‘Χνάρια στο φιλιατρό των φίλων’, στον ΄Σίσσυφο’  και σε πολλά λογοτεχνικά blogs. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ,όπου και βραβεύθηκαν ποιήματά της. Συμμετείχε στην έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος της Δημωφέλειας Καβάλας ‘Περί Πηλού Ο Λόγος’ με τον ποιητικό υποτιτλισμό των ογδόντα φωτογραφιών του Γιώργου Μυτιληνού και στα ημερολόγια των εκδόσεων Βεργίνα ‘‘Αχ Έρωτα’’. Το 2016 εξέδωσε  την ποιητική συλλογή ‘Σκάφανδρο’.

 

 

 

Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή…

‘Μιας και πέτρωσαν στα χείλια

τα λόγια τα ζωντανά,

ας έρθουμε κοντά με λόγια φτερωτά.’

Η ποιητική συλλογή ‘Έλα να σε φιλέψω λόγια’, είναι ένα κάλεσμα για επικοινωνία, για μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων. Είναι η επιθυμία  μου να γίνετε κοινωνοί σε  αυτά που νιώθω, αυτά που με πονούν ,αυτά που με προβληματίζουν. Τα ποιήματα περιέχουν  τα λόγια τα ανείπωτα  που πλημμύρησαν κάθε κύτταρο του κορμιού μου και που έπρεπε να βρω  τρόπο να  τα λευτερώσω πριν προκαλέσουν έκρηξη μέσα μου. Ίσως μέσα σ’ αυτά τα ποιήματα  βρείτε και τα δικά σας λόγια  και να σμίξουμε νοερά στο χώρο όπου μονάχα οι ψυχές μπορούν να συνομιλούν.

 

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: