
📚 Διαβάζουμε, Προσφέρουμε, Στηρίζουμε
❤️ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ
📖 Τετραήμερο εκδηλώσεων για τον Μήνα Βιβλίου
21 – 24 Απριλίου
📚 Με τον Απρίλιο να αποτελεί μήνα-ορόσημο για το βιβλίο, χάρη στις δύο σημαντικές παγκόσμιες ημέρες βιβλίου που τον πλαισιώνουν, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» συμμετέχουν στον εορτασμό, διοργανώνοντας ένα πολυθεματικό τετραήμερο εκδηλώσεων από τις 21 έως τις 24 Απριλίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις αφιερωμένες στο βιβλίο, την αλληλεγγύη και την ειρήνη. Απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της λογοτεχνίας ως μέσου καλλιέργειας της σκέψης, ενίσχυσης της δημιουργικότητας αλλά και ευαισθητοποίησης σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.
Στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί Bazaar βιβλίου καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου (21–24 Απριλίου). Τα βιβλία που θα διατεθούν προς πώληση συγκεντρώθηκαν από την πολύτιμη προσφορά συμπολιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου.
Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου – Παράρτημα Καβάλας», στηρίζοντας το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο τους. Παράλληλα, μέρος των εσόδων θα αξιοποιηθεί για εικαστικές παρεμβάσεις στον χώρο της Βιβλιοθήκης, ενισχύοντας τον πολιτιστικό και κοινωνικό της ρόλο στην πόλη.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια γιορτή του βιβλίου και της προσφοράς, αναδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικότητας και της ενεργής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας.
📌 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
📚 Bazaar Βιβλίου
Τρίτη 21 Απριλίου – Παρασκευή 24 Απριλίου
Υπαίθριος Χώρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Ώρες: Τρίτη: 18:30 – 20:30, Τετάρτη – Παρασκευή: 11:00 – 13:30, 18:00 – 20:30
✨ Παράλληλες δράσεις
📍 Τρίτη 21 Απριλίου | 18:30 | Υπαίθριος Χώρος Βιβλιοθήκης
• Εναρκτήρια εκδήλωση με σύντομους χαιρετισμούς
• «Η Σκυτάλη των Βιβλίων»: Μια ξεχωριστή δράση όπου το βιβλίο γίνεται γέφυρα ανάμεσα στις γενιές. Γονείς και παιδιά διαβάζουν εναλλάξ αποσπάσματα, περνώντας τη σκυτάλη του λόγου και της φαντασίας, συνοδεία μουσικής από τον Αλέξη Παρισσίδη.
Εμψυχωτής: Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Βλαστάρης
☎️ Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο: 2513500407 – 408 (Ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης) μέχρι τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026.
📍 Τετάρτη 22 Απριλίου | 18:30 | Αίθουσα Εκδηλώσεων Βιβλιοθήκης
«Διαβάζοντας μετά μουσικής σελίδες ειρήνης»
Υπό τους ήχους της μουσικής τα μέλη του «Θεατρικού Καφενείου» αποδίδουν κείμενα με θέμα την ειρήνη.
Συντονίζει ο Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Στο πιάνο ο Λευτέρης Κοτοπούλης
Συνδιοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, Σύλλογος Φίλοι Βιβλιοθήκης, Σύλλογος «ΠΝΟΗ»
📍 Πέμπτη 23 Απριλίου | 18:30 | Αίθουσα Εκδηλώσεων Βιβλιοθήκης
«Λογοτεχνία και Κινηματογράφος»
Προβολή της ταινίας «Τα 8 βουνά».
Θα συζητήσει μαζί μας ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός.
📍 Παρασκευή 24 Απριλίου | 18:30 | Υπαίθριος Χώρος Βιβλιοθήκης
«Όταν η φαντασία νικά τον πόλεμο»
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά εμπνευσμένο από τον Gianni Rodari.
Εμψυχωτής: Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Βλαστάρης
Απαραίτητη προεγγραφή: https://forms.gle/jsTrjGd3KMQRenj8A
☎️ Πληροφορίες: 2513500 407-408
🤝 Το τετραήμερο εκδηλώσεων φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Βιβλιοθήκη σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης, δημιουργίας και διαλόγου, όπου το βιβλίο γίνεται αφορμή για να μιλήσουμε για τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.
🎟️ Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη