Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024

«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»

διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός ξεκινάμε, την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 18:00, με το πρώτο εργαστήρι: «Γιορτή Έναρξης».

Στόχοι του εργαστηρίου είναι τα παιδιά:

  • Να γνωρίσουν το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024 (ΚΕ2024).
  • Να ανακαλύψουν και να ξεφυλλίσουν τα βιβλία της ΚΕ2024.
  • Να αναγνωρίσουν το χώρο της Βιβλιοθήκης ως χώρο μάθησης.
  • Να ενσωματώσουν τις νέες γνώσεις στην καθημερινή τους ζωή.
  • Να συνδεθούν με τους συνομήλικούς τους και να διασκεδάσουν.

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 6 έως 8 ετών, να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 2513500407-408 (τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο 1ο εργαστήρι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: