Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και  ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων
της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας
(Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος),
θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Κουρματζή

 «Καβάλα ..στον Κόσμο»

Σας περιμένουμε για να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας. Να μοιραστούμε παραστάσεις και στιγμιότυπα από την ζωή στην Καβάλα μισό αιώνα πριν. Να θυμηθούμε παρέα τους χαρακτηριστικούς τύπους εκείνης της εποχής στην πόλη μας και με την ευκαιρία αυτή, να ταξιδέψουμε με τον συγγραφέα σε χώρες μακρινές για να γευτούμε μαζί του καινούργιες εμπειρίες και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Σαπφώ ΑγγελούδηΖαρκάδα, Αρχιτέκτων
  • Κώστας Λαλένης, Ομότιμος Καθηγητής

και ο συγγραφέας

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Γιάννης Κουρματζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο Καβάλας μπήκε στην σχολή Ναυπηγών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Με το τέλος των σπουδών του προσλήφθηκε από το Νορβηγικό Νηογνώμονα DNV και έφυγε για μια διετή εκπαίδευση στη Νορβηγία σαν επιθεωρητής πλοίων. Ακολούθησε μια επαγγελματική πορεία 42 χρόνων στην εταιρεία DNV, με ταξίδια σε πάνω από 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους και μόνιμη εγκατάσταση  σε Ολλανδία ,Νορβηγία ,Ιαπωνία ,ΗΠΑ και Αγγλία για πάνω από πέντε χρόνια σε κάθε χώρα .

Μετά την συνταξιοδότηση του το 2018, περνά τον χρόνο του σε Αθήνα και Καβάλα. Είναι αντιπρόεδρος στο σύλλογο Καβαλιωτών, «οι Φίλιπποι», στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Βιώματα εκατό χρόνων προγόνων, γονιών και του ίδιου του συγγραφέα, που ξεκινούν από την Μικρά Ασία και φτάνουν μέχρι και σήμερα. Βιώματα και περιπέτειες ταξιδιών σε πάνω από πενήντα χώρες και παραμονή είκοσι πέντε χρόνων στην αλλοδαπή γη, σε όλες τις ηπείρους της Γης. Ένα επαρχιωτόπουλο που θέλει να δει πόσο ψηλά και πόσο μακριά μπορεί να πετάξει. Μπορεί κανείς να αντέξει τον ίλιγγο μπροστά σ’ αυτό το άγνωστο και πώς προσγειώνεται μετά;

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: