Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις Πηγή, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας και η συγγραφέας Ευστρατία Γουντουδάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου της βιβλίου, με τίτλο:
«Όσα ήθελα να πω: Ιστορίες από την καθημερινότητα μιας Κοινωνικής Λειτουργού»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Βασιλική Θεολόγη, Δρ. Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.
- Ζωή Χατζηγεωργίου, φιλόλογος – συγγραφέας και Γραμματέας του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας Ρένα Πανταζόγλου.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του Βιβλίου…
Η Ευστρατία Γουντουδάκη γεννήθηκε και µμεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2002 και είναι κάτοχος διπλώματος Θετικής Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκπαιδευτεί στο compassion focused therapy (θεραπεία εστιασμένη στην συμπόνια). Η προϋπηρεσία της στο πεδίο μετρά στο σύνολό της 20 χρόνια, µμεταξύ των οποίων είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε διαφορετικά πλαίσια εργασίας, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση (Ειδικό Σχολείο, Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης). Από το 2013 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Κομοτηνής παρέχοντας υποστήριξη σε γυναίκες -θύματα βίας και γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η επιθυμία της για ευαισθητοποίηση του κοινού σε «δύσκολα» ζητήματα µε τα οποία ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι στην καθημερινότητά µας και η ανάδειξη της σημαντικότητας του επαγγέλματός της αποτέλεσαν για εκείνη τα σημαντικότερα κίνητρα τα οποία και την οδήγησαν εν τέλει στη συγγραφή ολοκληρωμένου βιβλίου. Το «όσα ήθελα να Πω-Ιστορίες από την καθημερινότητα µμιας Κοινωνικής Λειτουργού είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια. (Πηγή: «Εκδόσεις Πηγή», 2022)
Λίγα λόγια για το βιβλίο…
«Μην το πεις πουθενά, σε παρακαλώ! Αυτό που σου είπα. Για το παιχνίδι. Ο μπαμπάς θυμώνει και η µαμά δεν µμιλάει και κρύβεται όταν θυμώνει ο μπαμπάς. Μου υπόσχεσαι ότι δεν θα το πεις;»
Εργάζομαι ως Κοινωνική Λειτουργός από το 2003. Λόγω του επαγγέλματός µου παρέχω καθημερινά υποστήριξη σε συνανθρώπους µου που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, βιώνουν πένθη διαφόρων ειδών, παλεύουν µε εξαρτήσεις κάθε είδους, υποφέρουν από µμοναξιά, καλούνται να διαχειριστούν προβλήματα υγείας είτε δικά τους είτε δικών τους ανθρώπων, έχουν δεχθεί ή δέχονται ακόμα κάθε μορφής βία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους. Οι ιστορίες που θα διαβάσετε είναι εμπνευσμένες από πραγματικές περιπτώσεις τις οποίες κλήθηκα να διαχειριστώ ως επαγγελματίας Κοινωνική Λειτουργός στο πλαίσιο της εργασίας µου, τόσο στην αρχή της επαγγελματικής µου πορείας, όσο και πολύ αργότερα.
Η παιδική κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση και βία, η εργασιακή βία, η µμοναξιά της τρίτης ηλικίας, ο θάνατος και το πένθος, η ενδοοικογενειακή βία είναι ορισμένα από τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα τα οποία θίγονται στις αληθινές ιστορίες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Ας βάλουμε, έστω για λίγο, τα χέρια µας στη φωτιά.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)