Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις the BOOK project σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Λίας Ασημή με τίτλο:

«ΗΦΑΙΣΤΟΣ και τα παπούτσια του»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (4ος όροφος, Κασσάνδρου 6).

Στο πρόσωπο του ήρωα της ιστορίας του βιβλίου θα αναγνωρίσουμε όλα τα παιδιά με σωματική αναπηρία που αγωνίζονται για ισότιμη διαβίωση.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία σε μία διαδραστική αφήγηση, να παίξουν και να ζωγραφίσουν παρέα με την εικονογράφο Μιμίκα Καπούλα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου…

 

Έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στο Δ.Π.Θ. Ασχολείται με τη συγγραφή, το κολάζ και το θεατρικό παιχνίδι. Τα πρωινά, μεταμορφώνεται σε FantaLou, και δημιουργεί προσωποποιημένες ιστορίες και δώρα για  τους αγαπημένους σας. Τα μεσημέρια βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά καθώς εργάζεται σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης. Τα βράδια, φοράει τα καλά της, και παρουσιάζει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου…

Ο Ήφαιστος, ο ήρωας του βιβλίου, βρίσκεται σχεδόν συνέχεια στο εργαστήριο του σπιτιού του και δημιουργεί φανταστικά έργα που αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού τόσο από την οικογένειά του, όσο κι από τους φίλους του. Κι ενώ τα χέρια του μεγαλουργούν, δυστυχώς το ένα του πόδι έχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να το πατήσει καλά.

Μια μέρα στο σχολείο όμως, θα αναμετρηθεί στο τρέξιμο με τον πιο γρήγορο συμμαθητή του, τον Ερμή. 

Ο Ήφαιστος με τον Ερμή έτρεχαν με όλη τους τη δύναμη! 

Κι όσο έτρεχαν, ο Απόλλωνας έπαιζε λύρα όλο και πιο γρήγορα όλο και πιο τρελά, για να ταιριάζει η μουσική του με το θέαμα.

Θα καταφέρει άραγε ο Ήφαιστος να νικήσει τον Ερμή;

Πρόκειται για μια ιστορία που συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αποδεχτούν τον εαυτό τους με τα όποια μειονεκτήματά του και να αγωνίζονται απέναντι στις δυσκολίες και τα εμπόδια που η ζωή τους φέρνει. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν κάποιος προσπαθεί με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Την ιστορία συμπληρώνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες και πληροφορίες από τη μυθολογία.

«Παρουσίαση παιδικού βιβλίου»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: