Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το βιβλιοπωλείο ΜΕΡΤΖΙΑΝΙΔΟΥ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο παιδικό βιβλίο
του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη με τίτλο:

 «Μετέωρα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος).

Ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας. Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο, βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του βιβλίου…

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Πειραιά. Κατ’ ουσίαν δε μεγαλώνει πολύ, αντιθέτως ονειρεύεται. Με τα χρόνια που περνάνε. Σπούδασε Παιδαγωγικά και μπαίνει κάθε μέρα σε μια αίθουσα, με τα παιδιά να του μιλάνε στον πληθυντικό κι εκείνον να τους απαντά ξυπόλυτος. Αν μπορούσε θα έγραφε ασταμάτητα και θα ταξίδευε. Θα μίλαγε πολύ, θα φωτογράφιζε, θα ερωτευόταν, θα γέλαγε, θα έπαιζε μουσικές και θα συγκέντρωνε ιστορίες ανθρώπων που ξέρουν από χαμόγελα.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Τι είναι βράχος και τι μετέωρο;

Τι σταθερό και τι αβέβαιο;

Ίσως να μην υπάρχουν πάντα απαντήσεις, ίσως να χρειάζεται χρόνος να τις δούμε.

Μια ιστορία για τα αβέβαια μιας οικογένειας, για τη στιγμή της εκείνη όπου μεταμορφώνεται από μία σε δύο, και για τα μετέωρα που δε χρειάζεται να μάθουν ποτέ ότι είναι μετέωρα, αρκεί να ξέρουν πώς μοιάζουν οι βράχοι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: