Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις iWrite σας προσκαλούν στην διαδραστική παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου
του Άγγελου Ραυτόπουλου με τίτλο:

«Φιόγκος ο Τζιτζιφιόγκος».

Η παρουσίαση περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, μουσική και ζωγραφική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 18:00 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 3ος όροφος).

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Τι κάνουμε όταν ο φιόγκος μας είναι μπερδεμένος και αλλόκοτος; Τι κάνουμε όταν το πρόβλημα μας φαίνεται να μην έχει λύση; Τι κάνουμε όταν νιώθουμε μόνοι και αβοήθητοι;
Αυτά ακριβώς σκέφτεται και ένας μικρός τζίτζικας, ο Φιόγκος ο Τζιτζιφιόγκος. Μέσα από ένα ταξίδι από το σκοτάδι και το άγχος, στα χρώματα και την χαρά με οδηγούς την δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την υγιή επικοινωνία.
Το τρίτο παραμύθι του Άγγελου Ραυτόπουλου, με τίτλο «Φιόγκος ο Τζιτζιφιόγκος», μας μεταφέρει σε έναν κόσμο μαγικό όπου ένας τζίτζικας, μία κάμπια και μία αράχνη μας δείχνουν πως μπορούμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να βρίσκουμε το θάρρος που έχουμε καλά κρυμμένο μέσα μας. Μας δείχνουν την αξία της επικοινωνίας ακόμα και στην εποχή που όλοι μοιάζουν πολύ απασχολημένοι. Μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε στα παιδιά το χώρο, το χρόνο και την εμπιστοσύνη που
χρειάζονται για να ανθίσουν.
Ένα παραμύθι με έναν ήρωα, πρωτότυπο και γνώριμο συνάμα, σαν να βγήκε από κάποιον μύθο του Αισώπου, που θα απολαύσουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Ένα παραμύθι που θα βοηθήσει τους γονείς να ξεκινήσουν συζητήσεις με τα μικρά τους σχετικά με την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη, το θάρρος και τους φόβους, αλλά και να δώσει έναυσμα για πιο «δύσκολα» ζητήματα όπως είναι η έλλειψη χρόνου των γονιών, οι προτεραιότητες και η διαχείριση κρίσεων τόσο από τα παιδιά όσο και από
τους γονείς.
Μέσα από την ζωηρή εικονογράφηση του Λευτέρη Βελέτζα, την λαμπερή φαντασία του Άγγελου Ραυτόπουλου και την εξαιρετική επιμέλεια των εκδόσεων Iwrite, ο Φιόγκος ο Τζιτζιφιόγκος ζωντανεύει για να φωλιάσει στις βιβλιοθήκες παιδιών από 4 ετών και πάνω και να αγαπηθεί όσο λίγοι!

Λίγα λόγια για το συγγραφέα του Βιβλίου…

Γεννήθηκε και έζησε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τα πρώτα οχτώ χρόνια της ζωής του. Το 1996 μετακόμισε με την οικογένειά του στον τόπο καταγωγής του, την όμορφη Λευκάδα, στο χωριό Άγιος Πέτρος.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βιομηχανική Πληροφορική του ΤΕΙ Καβάλας και βρίσκεται σε εξέλιξη το Μεταπτυχιακό του στη Διοικητική Επιστήμη και τα Πληροφοριακά Συστήματα.
Αγαπάει τη φωτογραφία και τη δημιουργική γραφή. Λατρεύει τα παιδιά και η φαντασία του μεγαλουργεί όταν μοιράζεται σκέψεις μαζί τους. Όνειρο του να δημιουργήσει ακόμη πολλά παραμύθια για τους μπόμπιρες και τις νεράιδες της ζωής του.

 

«Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: