Ο καθηγητής Βασίλης Τσιάντος, διευθυντής του ΔΠΠΣ Διδακτικής των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»
και οι Εκδόσεις Πεδίο –  Ελληνικά Γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Θεοδόση Πελεγρίνη:

«ΗΘΙΚΗ: ΘΕΩΡΙΕΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ»

«ΣΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

  • Ευάγγελος Γεωργίου, καθηγητής ΕΚΠΑ
  • Γκρέις Ιωαννίδου, καθηγήτρια ΔΠΘ.

Λίγα λόγια για τα βιβλία…

«ΗΘΙΚΗ: ΘΕΩΡΙΕΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ»

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται αφενός οι διάφορες ηθικές θεωρίες που διατυπώθηκαν κατά καιρούς στην ιστορία της φιλοσοφίας και αφετέρου ζωτικής σημασίας ζητήματα που άπτονται της ηθικής. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η διερεύνηση αυτή είναι ότι οφείλει κανείς ως ηθικό πρόσωπο να επιλέγει ελεύθερα τις ηθικές αρχές του και να ρυθμίζει τη συμπεριφορά του σύμφωνα προς τις επιταγές που συνεπάγονται αυτές. Η υποθήκη αυτή, η οποία υπαγορεύεται από την ανάλυση του νοήματος της ηθικής γλώσσας, είναι το όπλο που προσφέρει η ηθική στον άνθρωπο, για να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ευτυχία, η οποία είναι αδύνατη σε ένα περιβάλλον φαυλότητας, ακρισίας και ασυναρτησίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

 

 

 

 

«ΣΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Μικρές ιστορίες, προκειμένου, σε όσους τις διαβάσουν, να αφήσουν την ανάμεικτη γεύση του πικρού και του γλυκού, του φαιδρού και του σοβαρού, του ταπεινού και του υψηλού, του μάταιου και του σκόπιμου, του χρήσιμου και του ανώφελου, του περιττού και του αναγκαίου – μια ευχαρίστηση, με δυο λέξεις, που ένα λογοτεχνικό κείμενο οφείλει, αν είναι να αναγνωριστεί σαν τέτοιο, να προσφέρει στον αναγνώστη του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Παρουσίαση Βιβλίων

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: