Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, τα μέλη της Λέσχη Ανάγνωσης Ιστορικού Μυθιστορήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» μοιράστηκαν μία όμορφη και ιδιαίτερη εμπειρία. Στην προγραμματισμένη συνάντησή τους, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την κυρία Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου, συγγραφέα του βιβλίου «Το Ξύλινο Τείχος», το οποίο είχαν επιλέξει να διαβάσουν και να σχολιάσουν. Εντυπωσίασε και καθήλωσε με την ζωντάνια της φωνής της και την αμεσότητα των απαντήσεών της. Απλή, προσηνής και ευπροσήγορη, γεφύρωσε την απόσταση, δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέλη και απάντησε με τρόπο που μετέδιδε το φως του δικού της πνεύματος. Μια σπουδαία συγγραφέας της εποχής μας, που μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη της για την Ελλάδα και την μακραίωνη ιστορία της.

 

 

 

 

 

 

 

 

H Mαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου γεννήθηκε στη Mύρινα Λήμνου. Eίναι πτυχιούχος της Παντείου και της Σορβόνης, όπου, με υποτροφία της Γαλλικής Kυβέρνησης, σπούδασε θέατρο. Έχει εκδώσει 37 βιβλία – ποίηση, μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμιο. Eπίσης, έχει γράψει θέατρο. Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Bιβλία της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά, σουηδικά και αγγλικά, και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια της Eλλάδας και του εξωτερικού. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Tου Iδρύματος Oυράνη, 1995, για το μυθιστόρημα «Mε τη Λάμπα Θυέλλης», Tης Aκαδημίας Aθηνών, 1987, για το μυθιστόρημα «H Mαρούλα της Λήμνου», Tης Oμάδας των Δώδεκα, 1996, για το σύνολο του έργου της. Η ποιητική της συλλογή «Μυστικό Πέρασμα» προτάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για το Αριστείο της Ευρώπης το 1991. Το μυθιστόρημα της «Με τη λάμπα θυέλλης» τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο πεζογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Συνεργάζεται με ημερήσιες εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Η συγγραφέας Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου σε επικοινωνία με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Ιστορικού Μυθιστορήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: