Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Ν. Καβάλας, η Π.Ε. Τυφλών Αν. Μακεδονίας,
η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις Άπαρσις
και η συγγραφέας Παναγιώτα Ζέλου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του παιδικού παραμυθιού με τίτλο:

«Μια βίδα αλλιώτικη»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Φλωρίδης Θεόδωρος, σύμβουλος Ε.Α. και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Καβάλας Ξάνθης.
– Κρεμύδας Σμάραγδος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας.
– Μάλλιου Χρύσα, εκπαιδεύτρια Braille
και η συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτα Ζέλου.

Θα πραγματοποιηθεί Θεατρικό δρώμενο από ομάδα μαθητών του Δ1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας
υπό τον συντονισμό του δασκάλου Συμεών Δημητριάδη.

Η εκδήλωση θα έχει ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα
από την εθελόντρια Καραμανλή Σταυρούλα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου…

Η Παναγιώτα Ζέλου γεννήθηκε στην Ίμβρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές μουσικής και μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μουσικής στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έχει γράψει παραμύθια για τη διαφορετικότητα σε έμμετρο λόγο. Τα παραμύθια αυτά τα παρουσίασε ως θεατρικές παραστάσεις, με πρωταγωνιστές μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το «Σταφύλι μαύρο και μικρό» είναι το πρώτο της e-book, το οποίο κυκλοφορεί δωρεάν στο διαδίκτυο και στη γραφή braille. Το παραμύθι της «Να χαμογελάς» εμπεριέχεται στο ανθολόγιο «Τα Διηγήματα του Εγκλεισμού» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις. Το παραμύθι με τίτλο «Ένα αστέρι ομπρέλα» το έγραψε για τον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθιού koukidaki.gr. Διαβάστηκε από 9421 μοναδικούς αναγνώστες και βαθμολογήθηκε (από τους αναγνώστες) σχεδόν με άριστα. Το παραμύθι «Μετα(ξε)μπερδέματα» (2021) και το παραμύθι  «Κοιτάζοντάς το μέλλον με τα μάτια ενός παιδιού» σε γραφή Braille (2022) έλαβαν τιμητική διάκριση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κυκλοφορούν δωρεάν σε ebook στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου.

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Πρόκειται για ένα παραμύθι γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξίες. Ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται την διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό ( bullying -μπούλινγκ). Μία κατάσταση που υπάρχει μέσα στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Μία κατάσταση που βιώνουν πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι. Μία βίδα πιο μεγάλη από τις άλλες, μία βίδα πιο χοντρή από τις άλλες, μία βίδα αλλιώτικη. Λόγο αυτής της διαφορετικότητας της, δέχεται εκφοβισμό από τις υπόλοιπες βίδες αλλά και από τον ίδιο τον μάστορα που την έφτιαξε. Αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό ώσπου μια μέρα ….

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: