Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας και οι εκδόσεις «Βακχικόν»
 σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος),

στην παρουσίαση των ποιητικών συλλογών των:

Σταύρου Σταυράκη «Αχλύς»

Άννας Ξανθοπούλου «Λόγοι»

Τους συγγραφείς θα παρουσιάσουν:

  • Ελένη Ιωαννίδου, φιλόλογος
  • Γιάννης Στούπας, φιλόλογος και ποιητής

Αποσπάσματα θα αναγνώσουν:

  • Μαρία Κολτσακίδου, υπεύθυνη θεατρικού τμήματος του ΣΦΓΤ
  • Κατερίνα Ηλιάδου, φιλόλογος

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει στο τσέλο η Βάσω Ζήσου.

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς…

Η Άννα Ξανθοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969, όπου ζει έως και σήμερα. Τελείωσε το Λύκειο και έχει κάνει διάφορες δουλειές, όπως δακτυλογράφος, γραμματέας σε φροντιστήριο, σε αρχιτεκτονικό γραφείο, σε εκδοτικό οίκο και γραφίστρια. Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Ποτέ δεν υπήρξε φιλόδοξη επαγγελματικά. Πάντα προτιμούσε την ψυχική της ηρεμία και να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της για να κάνει αυτά που αγαπά. Είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός 19χρονου αγοριού. Η επαφή της με τη λογοτεχνία είναι καθαρά επαφή αγάπης και ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια. Γνωρίζει το έργο επιφανών Ελλήνων και Ξένων πεζογράφων και ποιητών, και γι` αυτό ακριβώς διαθέτει την απαιτούμενη σεμνότητα σε ό,τι αφορά τη δική της παρουσία. «Αν έπρεπε να γράφουμε κάτι πέρα από τα ήδη υπάρχοντα δημιουργήματα, θα έπρεπε να είχαμε σωπάσει από καιρό, καθώς τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο» αναφέρει. Παρ’ όλα αυτά, όπως η ίδια πιστεύει, υπάρχει η ανάγκη του προσωπικού μοιράσματος, και ήδη αυτό είναι ένα κίνητρο.

 

 

 

 

Ο Σταύρος Σταυράκης, με καταγωγή από τη Σαμοθράκη, γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εικαστικών συμποσίων. Πραγματοποίησε εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και παράλληλα γράφει ποίηση και μουσική. Η μουσική του έχει κυκλοφορήσει σε μικρές εταιρείες του εξωτερικού. Σήμερα είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Καβάλα.

 

Παρουσίαση βιβλίων

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: