Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις Φυλάτος σας προσκαλούν
σε μια μοναδική εκδήλωση με τη Στεφανία Τσακιράκη, Καβαλιώτισσα Art – Therapist, Βιβλιοθεραπεύτρια και Συγγραφέα που θα παρουσιάσει το βιβλίο της:

«Η τέχνη μου να Είμαι εγώ»

 και θα μας μεταφέρει τα μυστικά της Βιβλιοθεραπείας μέσα από ένα ενδιαφέρον πρακτικό σεμινάριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος)

Τη συζήτηση θα εμπλουτίσουν:

Ο Ανδρέας Vikalpo Βαρδάκας, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης,

Η Καλλιόπη Σωτηρέλη, καθηγήτρια Αγγλικών και Διευθύντρια
του Γυμνασίου Κεραμωτής

και η  Νέλλη Τερζούδη, Παιδαγωγός – Εκπαιδευτικός 18ου Δ.Σ. Καβάλας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει
η Κατερίνα Τσαούση, Παιδαγωγός – Εκπαιδευτικός 18ου Δ.Σ. Καβάλας.

Η εκδήλωση τιμά τα εγκαίνια της νέας Σχολικής Βιβλιοθήκης
του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου…

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου, είναι Art Therapist με δυο εξειδικεύσεις, την τέχνη των μουσείων και τα βιβλία ως θεραπευτικά μέσα. Αν βρεθείς μαζί της σε ατομική ή ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Παρίσι όπου κατοικεί) θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δεν θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σ’ εσένα το εκάστοτε δημιούργημα, ώστε να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου θεραπευτή. Επίσης, η Στεφανία είναι υπέρμαχος της Slow φιλοσοφίας ζωής και δράσης. Η δημιουργία χώρου και χρόνου στη ζωή ενός ανθρώπου κρίνει πως είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καλλιτέχνης, που κρύβουμε όλοι μέσα μας, να εκφραστεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να κάνει τη ζωή μας το πιο σπουδαίο έργο τέχνης.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας. Στο βιβλίο αυτό, η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.
Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν.

 

 

Σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας και Παρουσίαση Βιβλίου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: